VijestiTurizam

Bogati program PROSINCA U GOSPIĆU nudi za svakoga ponešto, uskoro i ZIMSKI SAJAM!

Posljednjeg mjeseca ove godine u gradu Gospiću se održava manifestacija “Prosinac u Gospiću”. U suradnji sa svojim ustanovama – Pučkim otvorenim učilištem dr. Ante Starčevića, Muzejom Like, Kulturno informativnim centrom i Samostalnom narodnom knjižnicom Gospić, Grad Gospić je pripremio bogat programi u kojemu nudi za svakoga ponešto.


U sklopu prosinca u Gospiću danas u 17 sati u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana Lički Osik bit će prikazana dječja predstava Iznenađenje Djeda Mraza, a u popodnevnim satima u Samostalnoj narodnoj knjižnici bit će organizirana radionica za djecu Pečenje božićnih keksa. U večernjim satima uslijedit će već tradicionalni koncert Puhačkog orkestra Grada Gospića. U srijedu, 21. prosinca u 18.00 sati, u Samostalnoj narodnoj knjižnici održat će se Bajkaonica na temu Božića.

Zimski sajam

Krajem ovog tjedna građani Gospića će moći posjetiti i obići dvodnevni Zimski sajam koji će se održavati u popodnevnim satima u parku pored Pučkog otvorenog učilišta.

Zimski sajam započet će u petak, 22. prosinca, proglašenjem pobjednika natječaja za najbolji literarni rad na temu “Moje novogodišnje želje” u Pučkom otvorenom učilištu Dr. Ante Starčević s početkom u 17.30 sati. U 17.45 sati uslijedit će defile Puhačkog orkestra Grada Gospića kroz ulice grada uz prigodne božićne pjesme sve do parka gdje će orkestar nastaviti svoj nastup, nakon čega će u 18.30 sati nastupiti grupa Christmas trio.

Drugog dana zimskog sajma u Muzeju Like održat će se prezentacija božićnih običaja u Lici uz nastup Katedralnog zbora Sveta Cecilija iz Gospića s početkom u 17 sati. Od  17.30 sati u Parku će sugrađane zabavljati Tamburaški sastav FA dr. Ante Starčevića. U 18.00 sati na radost najmlađih u Pučkom otvorenom učilištu Dr. Ante Starčević očekuje se dolazak Djeda Mraza, modelatora balona i podjela poklona. U 19.30 započet će puštanje lanterni sa Trga Stjepana Radića čime će i završiti Zimski sajam.  Uz sva navedena događanja u sklopu Zimskog sajma, građani će imati priliku uživati u širokoj ponudi domaćih ličkih delicija i rukotvorina na štandovima u suradnji s lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Nakon završetka Zimskog sajma, prosinac u Gospiću se nastavlja u srijedu, 27. prosinca, prikazivanje crtanih filmova sa božićnom tematikom u Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić. U četvrtak, 28. prosinca, u Kulturno informativnom centru će se održati dodjela nagrada za najbolji crtež, a u večernjim satima u Pučkom otvorenom učilištu će se održati Godišnji koncert HKUD „Široka Kula“.

Doček Nove godine

Prosinac u Gospiću završava ispraćajem Stare i dočekom Nove Godine. Po prvi puta bit će organiziran doček dječje Nove Godine od 11 sati u Kulturno informativnom centru uz nastup Dine Jelića, Ivane Rukavine i animatorice Eni Šafar.

Navečer od 22 sata u Pučkom otvorenom učilištu bit će organiziran doček Nove Godine za sve građane, a za dobru atmosferu u novogodišnjoj noći pobrinut će se grupe Gelato Sisters i Spice grills.

Grad Gospić poziva sve građane da posjete Zimski sajam i druge sadržaje Prosinca u Gospiću koje je Grad Gospić u suradnji sa svojim ustanovama pripremio za njih. Sadržaja je mnogo, svatko može pronaći nešto za sebe kako bi ovi blagdani bili što veseliji i ispunjeniji!

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close