Sport

Blanka Vlašić uzela svoju drugu olimpijsku medalju!

Nakon olimpijskog ciklusa obilježenog ozljedama i nadnaravnom upornošću Blanka Vlašić je uzela svoju drugu olimpijsku medalju i zaokružila najuspješnije hrvatske Igre na deset odličja!


Nakon srebra u Pekingu Blanka je čekala osam godina za novi olimpijski nastup. U međuvremenu je Hrvatska postala atletska sila, promijenilo se pola ešalona njezinih protivnica za medalju, no vratila se odlučna pokazati da je još rame uz rame s najboljima. Da je još u vrhu.

Nakon kvalifikacija shvatila je da bol neće dozvoliti normalan finale. Morala je pametno rasporediti skokove i – preskočiti 197 cm. Nekada joj je to bilo ‘za dobro jutro’, ali Ahilova tetiva promijenila je Blankin standard.

Sa dvije pogreške preskočila je 197 cm i došla na rub uspjeha. Brončanu poziciju ugrožavala je samo Chaunte Lowe i kada je treći puta Amerikanka srušila na 2 metra Blanka je osvojila zlata vrijednu broncu. Za ćetiri godine muke i strpljenja, nagrada koju je itekako zaslužila.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Blanka Vlašić facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close