VijestiSport

BK BARKAN OTOČAC Uspješan natjecateljski lipanj uvod je u 11. Barkanijadu!

Članovi BK Barkan iz Otočca u lipnju su sudjelovali na trima biciklističkim utrkama na kojima su ostvarili odlične rezultate koje donosimo u nastavku.


XC Kočevje 2017 UCI Class C2

U subotu, 10. lipnja u slovenskom Kočevju je održana međunarodna biciklistička utrka XC Kočevje 2017 UCI Class C2 and Enduro Kočevje na kojoj je nastupilo oko 270 natjecatelja iz 10 zemalja.

Utrka se bodovala i za Hrvatski kup, a na njoj je nastupio i natjecatelj iz Biciklističkog kluba „Barkan“ Hrvoje Mudrovčić. U kategoriji Master A Hrvoje je osvojio ukupno 14. mjesto, odnosno 3. mjesto za Hrvatski kup te na taj način nakon utrke XCO u Vodicama upisao nove bodove u poretku za kup RH u MTB crosscountry disciplini.

Adria Bike Maraton Plitvice 2017

U nedjelju, 18. lipnja, održano je 5. izdanje najmasovnijeg biciklističkog događanja u Hrvatskoj, Adria Bike Maratona Plitvice 2017.

Ukupno 693 biciklistica i biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Belgije završilo je nedjeljnu utrku koja se vozila na tri različite dužine staza koje su nosile i različita uzbuđenja, ali i različite visinske razlike.

Na Easy stazi dužine 33 kilometra sa 500 metara visinske razlike u kategoriji muškarci do 39 godina su nastupili Josip Kraljić koji se plasirao na 42. mjesto te Karlo Oršanić na 54 mjesto, dok je na istoj stazi u kategoriji muškarci Masters nastupio Darko Ružić i osvojio 25. mjesto.

Na Classic stazi dužine 49 kilometra sa 1000 metara visinske razlike nastupio je Hrvoje Mudrovčić te završio na četvrtom mjestu sa minimalnim zaostatkom za pobjednicima.

15. Uspon na Zavižan 2017. (od 0 do 1954 m n.v.)

U subotu 24.06.2016. uspješno je održan 15. Uspon na Zavižan 2017.Na ovoj tradicionalnoj utrci sudjelovali su i članovi BK Barkan-Otočac, te ostvarili slijedeće rezultate:

START SENJ – muški Hrvoje Mudrovčić (4.)

START OLTARI – Toni Marić (7.), Goran Špoljarić (15.), Mile Vukelić (18.), Josip Kraljić (22.),
Franjo Marincel (33.), Emil Kotvica (61.), Boris Vukelić (64.), Josip Šprajc (71.), Božidar Cvjetičanin (90.)

START OLTARI – Ivana Dujmović (10.)

11. Memorijalna Barkanova biciklijada

Uspješan natjecateljski lipanj članova BK Barkan iz Otočca uvod je u 11. Memorijalnu Barkanovu biciklijadu koja će se održati  u subotu 1. srpnja. Bit će to rekreativna biciklijada na kojoj pravo sudjelovanja imaju biciklisti i osobe sportskog duha zainteresirane za rekreativnu vožnju od 7 do 77 godina, pojedinci i obitelji. Mlađi od 15 godina mogu sudjelovati na biciklijadi uz suglasnost roditelja.

Mjesto okupljanja i prijave učesnika odvijat će se u gradskom parku u Otočcu, od 12:00 do 14:45 sati. Kotizacija za veliku Barkanijadu u dužini 25 km iznosi 50,00 kn, a za malu u dužini 13 km iznosi 20,00 kn. Ruta biciklijade u dužini 13 km je mala Barkanova staza, sa startom i ciljem ispred zgrade Hrvatskog radija Otočac. Start male Barkanijade je u 14 sati.

Ruta biciklijade u dužini 25 km je kombinacija Barkanove i staze Hajdučke drage. Start je u Otočcu ispred zgrade Hrvatskog radija Otočac, a cilj u Kuterevu na proplanku Kopija. Start velike Barkanijade je u 15 sati. Na proplanku Kopija organizirana je večera za učesnike i zabavni večernji program za koji će se pobrinuti glazbeni sastav Zvukodlak.

Portal Lika Club pratiti će ovo događanje kao medijski pokrovitelj. Više informacija o samoj utrci čitajte na BARKAN – Biciklistički Klub Barkan Otočac  i na našem portalu.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close