VijestiSportGrad Zagreb

Biste li vi zaplesali sa istim spolom?

Od 4. do 11.lipnja, pod Erasmus plus programom u Zagrebu, odvilo se 8 dana plesnih radionica razmjene znanja i dobre prakse na kojima su sudjelovali mladi iz EU zemalja.


Projekt je financiran od Europske Unije. Ovaj projekt je poseban po tome što promiče jednakost spolova kroz plesne radionice društvenih plesova, točnije salse. 33 mladih iz Litve, Bugarske, Turske i Hrvatske razmijenili su plesna znanja i napravili plesnu koreografiju s kojom su nastupili na Trgu bana Josipa Jelačića, 9. lipnja. Organizacija mladih zadužena za projekt je Urbana mladež iz Hrvatske, dok su partneri Pi Gençlik iz Turske, Walk Together iz Bugarske te Alpkina Europa iz Litve.

U našem plesnom videu možete primijetiti da cure vode, a dečki prate, što nije uobičajeno u društvenim plesovima. No, kao što naši mladi plesači kažu, zašto ne? Ako cura želi preuzeti ulogu vođenja, što je uobičajeno tradicionalna muška uloga u društvenim plesovima, zašto ne bi to napravila?! Isto tako, nekim dečkima je možda zabavnije da prate u plesu umjesto da vode pa su se u ovom Erasmus projektu okušali u tome. Također, ima i dijelova plesne koreografije gdje cure plešu sa curama, a dečki s dečkima. Kroz ovaj projekt i radionice podižemo svijest o jednakosti spolova i slobodi izbora te dajemo pravu definiciju feminizma – jednakost za sve spolove, poručuju organizatori.

Projekt također uključuje lokalne i svjetski poznate plesače koji će podržati ovu inicijativu taggirajući svoje plesne video zapise na društvenim mrežama s hashtagom #yestofeminism .

Pozivamo i tebe da se pridružiš izazovu i napraviš svoj plesni video te ga staviš na društvene mreže pod hashtagom #yestofeminism!, poručuju organizatori.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close