Lika

Biskup Mile Bogović: “Frljić nije svinja, nego čovjek, prije ili poslije javit će se savjest u njemu i shvatiti zlo koje sada čini”

Msgr. dr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup u miru, dao je intervju za  Hrvatski tjednik u kojemu se, između ostaloga, osvrnuo na najnoviju predstavu Olivera Frljića u kojoj je prikazan na veoma uvredljiv način.


Naime, satiričko kazalište Kerempuh otvorilo je u siječnju novu kalendarsku godinu premijerom djela “Šest likova traži autora” Luigija Pirandella u režiji i adaptaciji Olivera Frljića. Ovaj avangardni komad talijanskog klasika postavljen je kao metaforu današnje Hrvatske, a u jednom dijelu predstave nadbiskup Bogović je prikazan sa svinjskom maskom kako uzvanike na vjenčanju pričešćuje lopatom kokaina.

Ja ne ću zauzvrat reći da je Frljić svinja, kako je on rekao za mene. On nije svinja nego čovjek, a to znači da je odgovoran za ono što radi. Svinja to nije. I on ima besmrtnu dušu i stvoren je na sliku i priliku Božju. Ne znam koliko je još u njemu vjere koju je primio u roditeljskoj kući i u dobrotvornim vjerskim ustanovama koje su ga školale. Vjerujem da svi ti krediti nisu do kraja potrošeni. Ako i nije vjernik, odgovoran je pred svojom savješću. Prije ili kasnije i u Frljiću će se javiti čovjek, njegova savjest, pa će shvatiti da nije dobro nabijati nikome svinjsku glavu na lice. I da se na taj način ne stječe časno ime među ljudima, rekao je msgr. Mile Bogović.

Cijeli razgovor s biskupom pročitajte OVDJE

 

Foto: screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close