ScenaKultura

Biskup Ivica Petanjak: Uskrs se tiče svih nas

Uskrs nije samo uskrsnuće od mrtvih i nije samo život poslije života, nego je život sada i Uskrs sada. Zato smatramo da godišnje doba proljeće na dobar način izražava smisao uskrsnuća.


U proljeće se ne budi mrtva priroda, nego živa. Preko zime priroda nije umrla, nego se je na neki način primirila, povukla u samu sebe, zagledala u sebe, napisao je biskup Petanjak u uskrsnoj poruci.

Istaknuo je kako Uskrs nije samo pred nama, nego i u nama.

– Nije samo budućnost, nego i sadašnjost. Ne događa se samo poslije, nego i prije smrti. Na temelju Isusova uskrsnuća, mi već sada živimo kao uskrsnici. Teško bismo izdržali sve izazove što ih sa sobom nosi jedan ljudski vijek kad bismo sve to morali živjeti jedino s nadom u nagradu koja će doći nakon smrti. Nama je potrebno svaki dan osjećati određenu dozu uskrsnulosti kako ne bismo klonuli na putu života – napisao je biskup.

Isus Krist, izdišući na križu, darovao nam je i predao svoga duha.

– Njegov duh je život koji ima snagu pobjede nad smrću, jer je to božanski duh. Zato se Uskrs prije svega tiče nas živih, a tek potom usnulih u Gospodinu. U shvaćanju te istine može nam pomoći sam smisao i značenje Pashe, koja označava prolaz, prijelaz, rast, napredak, rađanje i preporađanje – naglasio je.

Potičući sve na djelovanje i na činjenje dobra, biskup Petanjak zaključio je kako je Uskrsli Gospodin je s nama.

– On prati svaki naš korak i svako naše dobro djelo prožima svojim svetim Duhom i daje mu zalog besmrtnosti i vječnosti – istaknuo je krčki biskup.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: laudato

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close