SportTurizam

BICIKLOM PLITVIČKIM DOLINAMA: Staze do Irinovca i Slunja!

U velikom serijalu biciklističkih staza u Plitvičkim dolinama zaključiti ćemo mnoge kilometre na sjevernom području od Plitvičkih jezera – u rakovičkim Plitvičkim dolinama. Nakon što smo prošli prve dvije staze preko Oštarskih stanova i do Stare Kršlje, zatim druge dvije do Brajdić sela i Saborskog, te treće dvije do rijeke Korane i Baraćevih špilja,  vrijeme je za rute do Irinovca i Slunja!

Biciklistička ruta R37 – preko Drežnik Grada i Lipovače do Irinovcaslika-zaslona-2016-11-30-u-06-00-51


Iz centra Drežnik Grada biciklom se kreće prema Sadilovcu, Lipovči i Novoj Kršlji tj. Baraćevim špiljama. Po obilasku povratak je u Lipovaču, zatim u Grabovac kroz Grabovac Drežnički. Iz Grabovca se nakon prolaska pokraj tržnice ide poljskim putem prema Irinovcu.Iz Irinovca se nogostupom vraća u Drežnik Grad. Ova staza duga je 26,9 kilometara a visinska razlika je 122,7 metara.

rakovica-htz-1

slika-zaslona-2016-11-30-u-06-01-03Biciklistička ruta R38 – biciklom do Slunja!

Ruta duga 38,7 kilometara povezuje dva najbliža velika mjesta, Slunj i Rakovicu. Iz centra Rakovice vozi se asfaltnom cestom do Nove Kršlje i Baraćevih špilja, gdje se makadamskim putem vozi prema Slunju. Ova ruta posebna je po tome što se vozi uz državnu granicu Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te je moguća patrola granične policije. S obzirom da je ruta duga i visinska razlika je 144 metra, preporučuje se vožnja u skupinama.

Ovom stazom završili smo serijal o biciklističkim stazama u Turističkoj zajednici općine Rakovice od osam staza tj. četiri teksta. Sve detaljne karte i informacije o njima možete pronaći na web stranicama Rakovica-touristinfo, a detaljnu kartu staza na ovom linku. Sretno u vožnji!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close