Turizam

Biciklističke staze u Rakovici spremno u novu turističku sezonu

Bicikizam se u Hrvatskoj vrlo često navodi kao bitna karika turističkih mogućnosti, zbog čega se mnoge turističke zajednice trude i ostvariti potencijale u turizmu


Turistička zajednica općine Rakovice jedna je od njih, onaj uspješni dio turističkog segmenta.  Kako bi sezonu 2017. dočekala s čak osam uređenih i označenih biciklističkih staza, bilo je potrebno nekoliko godina aktivnog rada. Situacija je trenutno takva da web stranica Turističke zajednice općine Rakovica ima obilježenih svih osam staza, s visinskim razlikama, kartama i svime što jedan biciklist treba za prolazak i obilazak Plitvičkih dolina.

Rakovica - HTZ v.2

Već smo pisali o ovoj temi u velikom serijalu tekstova “Biciklom Plitvičkim dolinama” ( prisjetite se na ovom linku, op.a.). U međuvremenu je važno spomenuti i da su lokalne agencije počele prepoznavati veliki potencijal, pa je tako nastala i prva biciklistička tura Plitvičkih dolina pod nazivom – “Bike Tour Plitvice Valleys”, o čemu više također možete pronaći na web stranici Turističke zajednice.

Slijedom ovih informacija, sve vodi k tome da će Plitvičke doline postati vrlo interesantna destinacija za bicikliste ali i cikloturiste. Cikloturizam se u Europi razvija velikom brzinom, a s obzirom na preduvjete koje Rakovica nudi, uskoro stiže i u to malo mjesto sjeverno od Plitvičkih jezera.


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close