Vijesti

Bićanić u Rakovici krenuo po prvi mandat načelnika

MLADA NADA

HDZ je na jučerašnjoj konferenciji za medije predstavio svog kandidata za načelnika Općine Rakovica Mihovila Bićanića, a prisustvovali su i kandidati s liste za tamošnje Općinsko vijeće. Posljednje četiri godine Bićanić je obnašao  dužnost zamjenika načelnika ove Općine – piše karlovacki. 

Kroz te četiri godine bio sam prvi profesionalno zaposleni zamjenik načelnika kao potpora našem dugogodišnjem načelniku koji upravo završava sedmi mandat –  Franji Frankoviću kojem se i ovom prilikom zahvaljujem, rekao je Bićanić.

Za vrijeme dok je bio zamjenik načelnika realizirana je rekonstrukcija dječjeg vrtića te je broj djece koja ga pohađa povećan sa 42 na 84-ero djece. Trenutno čekaju rezultate natječaja kojim bi bilo uređeno i dječje igralište uz vrtić. Ukoliko osvoji mandat za načelnika među prvim zadatcima bit će mu provođenje niza demografskih mjera namijenjenih prvenstveno mladim obiteljima. Poticat će i najrazličitije sadržaje u turizmu kako bi se gosti što duže zadržavali na ovom području. Vjeruje da će  u idućem razdoblju početi poslovati i Poslovna zona Grabovac koja dugi niz godina stoji prazna. Razgovori s potencijalnim investitorima su  već počeli, kako pise karlovacki.

Za vodovod Lička Jesenica kroz mjesec-dva trebalo bi započeti projektiranje, a vjerujem da će prva lopata za taj projekt biti zakopana do kraja mandata. Tu je i aglomeracija Plitvička jezera gdje su tri od šest javnih nabava spremne za izaći u javnost, tako da vjerujem da ćemo do kraja godine imati izvođače radova za sustav odvodnje. Uz navedeno u mom programu su i daljnja ulaganja u prometnice, u ovom mandatu smo asfaltirali 4 kilometra cesta za što smo utrošili 4 milijuna kuna. Cilj nam je da do kraja mandata 90 posto cesta bude asfaltirano. Radit ćemo i dalje po pitanju vodovoda, obnove infrastrukture, širenju javne rasvjete, izgradnji nogostupa i još boljoj suradnji sa mjesnim odborima, naveo je Bićanić.


 

Komentari

Komentara


Foto: HDZ

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close