Tehnologija

Besplatni online tečajevi koje možete završiti do Nove godine

Bez obzira što radite, imate li posao ili ne, tražite li ga ili ne i bez obzira jeste li zadovoljni karijerom u ovom trenutku, nova znanja i vještine mogu vam samo pomoći. Ako ipak tražite (novi) posao, vaše vas znanje izdvaja od ostalih kandidata.


Za usvajanje novih znanja potreban vam je ipak tečaj, treba ga naći, pa ići u neku školu… pa knjige… tko ima vremena za sve to, kad je Big Brother na televiziji? E pa, ne morate nikamo ići, izgubit ćete minimalno vremena i to sve od kuće – web je osim zabave, prepun i edukativnih sadržaja.

Mashable je popisao čitavu hrpu tečajeva koji su besplatni i kratki, a budete li ih pratili, donijet će vam nova znanje i vještine koje vas možda u profesionalnom smislu odvedu tko zna kamo. Proučite popis i krenite, svaki od navedenih tečajeva možete završiti do kraja godine.

PROGRAMIRANJE

1. Uvod u interaktivno programiranje u Pythonu, Coursera

Svatko sa srednjoškolskim znanjem matematike može “pohađati” ovaj tečaj koji se predaje na Sveučilišu Rice. Kako bi vam bilo lakše, autori tečaja napravili su sučelje za preglednik posebno za programiranje. Naučit ćete raditi jednostavne, interaktivne igrice poput Ponga, Blackjacka i Asteroida.

Trajanje: 50 sati

2. Javascript, Codeacademy

Više od pet milijuna studenata uči javascript, programski jezik weba. Na ovom ćete tečaju naučiti raditi sve od jednostavnih igara do adresara, pa čak i blagajne.

Trajanje: 10 sati

3. Java za potpune početnike, Udacity

Kao što i samo ime tečaja kaže, ovaj je za potpune početnike. Sve što vam treba jest želja da naučite kodirati. Iako tečaj ima čak 75 lekcija, neka vas to ne uplaši, većina traje svega 20-ak minuta i za cijeli tečaj nećete trebati više od nekoliko tjedana.

Trajanje: 17 sati

4. Uvod u programiranje u Javi, Udacity

Java je osnovni programski jezik za pisanje aplikacija za Android operativni sustav. Ako nikad niste programirali, ovo je pravo mjesto da počnete.

Trajanje: 24 sata

5. Stvorite website, Codeacademy

Ovaj kratki, trosatni tečaj naučit će vas kako da napravite web stranicu koristeći HTML i CSS.

Trajanje: 3 sata

6. C programiranje, ALISON

C je jedan od najpopularnijih i najraširenijih programskih jezika.

Trajanje: 15 sati

7. HTML, CSS, i Javascript, Coursera

Tečaj hongkongoškog Sveučilišta znanosti i tehnologije naučit će vas ključne elemente web developmenta. Iako nije nužno predznanje, navodi se da bi bilo poželjno da imate nešto iskustva u programiranju. Tečaj će vas naučiti napraviti website uz pomoć HTML elemenata, primijeniti CSS te programirati interaktivni Javascript.

Trajanje: 12 sati

8. Vodič kroz Photoshop za početnike, Digital Tutors

Serija videa vodit će vas korak po korak u učenju izraza i definicija koje se koriste u Photoshopu i osposobiti vas u korištenju osnovnih alata i tehnika. Počet ćete s mijenjanjem veličine slike i doći do popravljanja boja i uklanjanja neželjenih informacija. Iznenadit ćete se koliko možete naučiti u 90 minuta!

Trajanje: 90 minuta

9. Uvod u Photoshop CC, Udemy

Ovo je uvodni tečaj u Photoshop CC koji će vas brzo naučiti da ga koristite.

Trajanje: 2 sata

10. Adobe After Effects, ALISON

Adobe After Effects je popularni softver za video efekte i grafike. Tečaj će vas upoznati s After Effects grafičkim korisničkim sučeljem te vas naučiti svemu od ubacivanja i organiziranja datoteka do razumijevanja video standarda.

Trajanje: 3 sata

11. Uvod u Adobe Illustrator CS6—10 stvari koje početnici žele znati napraviti, Adobe TV

U ovom 40-minutnom tutorialu, Terry White iz Adobea će vam pokazati osnove koje će vam pomoći da počnete koristiti Adobe Illustrator CS6.

Trajanje: 40 minuta

ONLINE MARKETING

12. Online oglašavanje, OPEN2STUDY

Želite saznati više o velikim digitalnim platformama, društvenim i mobilnim mrežama, kako se određuju cijene online oglasa i kako se oni isporučuju? Ovaj je tečaj onda savršen za vas. Naučit ćete postaviti realistične i mjerljive ciljeve za kampanje, identificirati sve potrebne korake za planiranje digitalne kampanje i shvatiti kako se prodaje online program za oglašavanje.

Trajanje: 16 sati

13. Google Analytics, ALISON

Jedan od najboljih alata za analizu web prometa, Google Analytics je koristan bez obzira vodite li ogromni međuanrodni komercijalni website ili samo vlastiti blog. Ovim ćete tečajem savladati vještine koje će vam pomoći ad da znate koliko ste dobro iskoristili plaćanje ključnih riječi, određivanje ključnih riječi koje će vam donijeti najviše prometa i pronalaženje problema u vašim kampanjama.

Trajanje: 2 sata

14. SEO za početnike, Udemy

Čuli ste za SEO, ali nikad niste uspjeli shvatiti što to točno jest? Ovo je tečaj za vas.

Trajanje: 1 sat

15. Uvod u e-mail marketing, Skillshare

Allyson Van Houten iz MailChimpa naučit će vas kako napraviti e-mail marketing strategiju kojom ćete dostići vaše poslovne ciljeve.

Trajanje: 90 minuta (u 14 lekcija)

KOMUNIKACIJE

16. Osnove profesionalne komunikacije, Udemy

E-mail bonton, pisanje dopisa, pretraživanje weba i URL-a: To su komunikacijske vještine bez kojih ne može nijedan profesionalac.

Trajanje: 1 sat (u 10 lekcija)

17. Pregovaranje i razrješavanje konflikata, OPEN2STUDY

Zlo vam je pri samoj pomisli da morate pregovarati ili riješiti neku konfliktnu situaciju? Ako da, ovaj tečaj koji vodi dr. Andrew Heys sa Sveučilišta Macquarie donijet će vam samoupouzdanje, jer ćete naučiti konkretne vještine poput prepoznavanja različitih faza u pregovaranju, kao i što činiti u svakoj fazi.

Trajanje: 4,5 sati (u 40 lekcija)

18. Poslovna komunikacija – Razvijanje učinkovitih vještina poslovne prezentacije, ALISON

Bez obzira što radite vjerojatno ste imali prilike vidjeti loše prezentacije. Ali ne moraju sve biti takve – a da biste to spriječili, za to postoji ovaj tečaj. Naučit će vas kako da učinkovito animirate publiku i uvjerite je u ono što govorite, kako da napravite učinkovitu prezentaciju planirajući njezin tijek i koristeći pomagala, te kako da procijenite očekivanja vaše publike.

Trajanje: 3 sata

PODUZETNIŠTVO

19. Kako zaraditi online: Poslovni plan za pasivni prihod, Udemy

Online poduzetnik Mike Omar, podučit će vas kako ćete zaraditi dok spavate (doslovce). Tečaj bi vas trebao naučiti kako da na pasivan način zaradite više tisuća na mjesec. Uz to, trebali biste naučiti i napraviti različite vrste online poslovanja. Je li moguće – isprobajte sami.

Trajanje: 12 sati

20. Strategije rasta, ALISON

Tečaj za sve koji bi željeli pokrenuti vlastitu tvrtku ili žele naučiti što je sve potrebno da bi poslovanje raslo. Dobit ćete informacije o promjenama, transformacijama, strategijama i pogreškama u vođenju poduzeća.

Trajanje: 3 sata

21. Poduzetništvo i obiteljski posao, OPEN2STUDY

Želite učiti o karakteristikama poduzetnika i psihologiji, poduzetništvu ili o obiteljskim biznisima? Ako vam to zvuči interesantno, upišite tečaj na OPEN2STUDY i učite o svemu od uloge moći i politike u biznisu do toga kako voditi obitelj dok vodite biznis.

Trajanje: 16 sati


 

Tekst: net.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close