VijestiPolitika

Bernardić: Rezultat je loš i spreman sam otići

IZBORI 2020

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u nedjelju navečer da je izborni rezultat loš za SDP, te da ne bježi od odgovornosti i spreman je otići.


‘Sutra ćemo o tome razgovarati i na predsjedništvu stranku, ali SDP i Hrvatska idu dalje. Idemo dalje naslikati i dovršiti Račanovu sliku Hrvatske koju nam je ostavio u amanet”, kazao je Bernardić.

Ocijenivši da nije lako govoriti nakon ‘‘ovakvog rezultata’‘, Bernardić je zahvalio svima koji su izašli na birališta, a posebno onima koji su glasali za Restart koaliciju. ‘Vrijeme za istinu dođe kada istina postane potrebna”, citirao je Bernardić češkog političara i državnika Tomaša Masaryka u svojem obraćanju u stožeru Restart koalicije.

”Bez obzira za koga ste glasali, odlučivali ste o budućnosti svoje zemlje. Preuzeli ste odgovornost i zato vam želim zahvaliti. Zahvaljujem i svima koji su dali povjerenje našoj Restart koaliciji i koji su glasali za promjene, ali i za jasnu alternativu i viziju koju smo predstavili Hrvatskoj”, rekao je.

Put novog početka, put promjena i put restarta za Hrvatsku u vremenu koje je pred nama pokazat će se kao neophodan”, rekao je Bernardić naglasivši da je za socijaldemokrate ”istina uvijek bila ključna misao vodilja”.

”Istina nas je vodila u svim ključnim borbama za zemlju u dvije velike utakmice kada smo dva puta preuzimali odgovornost za ovu zemlju. U zadnjih 30 godina SDP je vodio Hrvatsku samo dvaput. Ta dva puta smo demokratizirali društvo, ojačali neovisne institucije, započeli pregovore s Europskom unijom i NATO paktom. Izgradili smo najmodernije autoceste u Europi, digli plaće i mirovine za preko 50 posto, jačali standard naših građana i neovisne institucije naše zemlje, ali i civilno društvo”, ocijenio je.

Istaknuvši da je kruna SDP-ovog posla bilo uvođenje Hrvatske u EU, Bernardić je dodao da je njegova stranka 30 godina na ”braniku osobnih sloboda i prava ljudi u borbi protiv diskriminacije i nepravde”.

Pritom je zaključio da će takvi i ostati jer, kako je naglasio, ”vjeruju u otvorenu, modernu i tolerantnu Hrvatsku bez diskriminacije i s jednakom šansom za uspjeh”.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close