Lifestyle

Autostopom iz Velike Britanije do Like

Dva mlada Britanca odvažili su se na dug put u spomen na djeda koji je sličnom rutom došao iz ratnog vihora, dodajući svemu humanitarnu notu. Bratići Sam i Chris Ogrizović napustili su Veliku Britaniju, točnije grad Ravenshead, sa samo 25 funti u džepu i bez karte, na odvažan put sve do malog sela Brlog u Ličko – senjskoj županiji.

Taj put od Like do Velike Britanije put je koji je djed prevalio u pet godina, prelazeći granice i živeći po šumama, ali i boreći se na strani saveznika prije nego što je zarobljen i interniran u ratnom logoru u Italiji. Po završetku rata dobio je priliku otići i raditi u Velikoj Britaniji, gdje je ostvario prekrasan život, uzeo državljanstvo i oženio Maureen, te imao troje djece i sedmoro unučadi.

Putovanje, nazvano Papa’s journey, završava sadnjom stabla u djedovu čast upravo u Brlogu. Osim toga, cijelom pričom nastoje dignuti svijest o Alzheimerovoj bolesti, od koje je i djed lani preminuo.

Detalje puta možete vidjeti na službenoj Facebook stranici.

Izvor: Teklič

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close