Lifestyle

Autostopom iz Velike Britanije do Like

Dva mlada Britanca odvažili su se na dug put u spomen na djeda koji je sličnom rutom došao iz ratnog vihora, dodajući svemu humanitarnu notu. Bratići Sam i Chris Ogrizović napustili su Veliku Britaniju, točnije grad Ravenshead, sa samo 25 funti u džepu i bez karte, na odvažan put sve do malog sela Brlog u Ličko – senjskoj županiji.

Taj put od Like do Velike Britanije put je koji je djed prevalio u pet godina, prelazeći granice i živeći po šumama, ali i boreći se na strani saveznika prije nego što je zarobljen i interniran u ratnom logoru u Italiji. Po završetku rata dobio je priliku otići i raditi u Velikoj Britaniji, gdje je ostvario prekrasan život, uzeo državljanstvo i oženio Maureen, te imao troje djece i sedmoro unučadi.

Putovanje, nazvano Papa’s journey, završava sadnjom stabla u djedovu čast upravo u Brlogu. Osim toga, cijelom pričom nastoje dignuti svijest o Alzheimerovoj bolesti, od koje je i djed lani preminuo.

Detalje puta možete vidjeti na službenoj Facebook stranici.

Izvor: Teklič

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close