Tech

Astronauti postali cvjećari

Početkom sljedeće godine na Međunarodnoj svemirskoj postaji trebali bi imati i prve cinije, a nakon njih bi astronauti mogli uzgajati i jesti rajčice iz svemira


Astronauti na Međunarodnoj svemirskoj postaji su prije nekoliko mjeseci uzgojili salatu. Sad znanstvenici NASA-ina programa Veggie, koji se bave razvojem sustava za uzgoj bilja u svemiru, kreću u drugu fazu testiranja, u kojoj na ISS-u sade cvijeće.

Astronaut Kjell Lindgren ovaj je tjedan aktivirao sustav Veggie koji sadrži sjemenke cinija. Cvijeće će rasti 60 dana što je duplo više od vremena koje je trebalo za uzgoj salate.

Trent Smith, voditelj programa Veggie, kaže kako će uzgajanjem cinija proširiti znanje o rastu biljaka što će omogućiti i uzgoj rajčica koje će se moći uzgojiti u svemiru.


Tekst: 24sata.hr
Foto: i2.wp.com /  24sata.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close