Grad ZagrebTurizam

Arheološki muzej poziva na Proljeće u Andautoniji

Arheološki muzej u Zagrebu i ove godine, povodom otvaranja sezone Arheološkog parka Andautonija u Ščitarjevu, organizira manifestaciju Proljeće u Andautoniji, s ciljem popularizacije arheološkog lokaliteta i predstavljanja načina života u rimskom gradu. Manifestacija se održava u nedjelju 15. svibnja i nedjelju 22. svibnja, od 12 do 18 sati, u Arheološkom parku u Ščitarjevu.


Povodom glavne teme ovogodišnje manifestacije- eksperimentalna arheologija, priređujemo FESTIVAL EKSPERIMENTALNE ARHEOLOGIJE, na kojem će stručnjaci (arheolozi, restauratori) prikazati rezultate eksperimentalnog proučavanja arheološke baštine. Izradom replika i prikazom procesa proizvodnje predstavit će se razni aspekti života u prošlosti. Prikazat će se način gradnje rimskih zidova, izrada opeka, fresaka, raznog nakita i dr. U programu će sudjelovati i Centar za eksperimentalnu arheologiju- CEXA i predstaviti izradu i korištenje tkalačkih stanova. Tijekom manifestacije održat će se i predavanja na temu eksperimentalne arheologije, a posebni gost manifestacije bit će Rujana Jeger, arheologinja i spisateljica.

U okviru manifestacije posjetitelji će moći sudjelovati u raznim radionicama i igraonicama (rimske igre, izrada bula, pisanje, mali arheolozi i dr.) te isprobati rimsku hranu i piće.

Tijekom manifestacije ulaz u Arheološki park je besplatan za sve posjetitelje, a dobrodošli su i kućni ljubimci. Osim obilaska lokaliteta, moguće je razgledati i izložbu Mirisi u Andautoniji u Interpretacijskom centru Arheološkog parka. Sadržaji su prilagođeni slijepim i slabovidnim osobama te osobama s drugim oblicima invaliditeta, a organiziran je i besplatan prijevoz dva puta dnevno iz Zagreba

Termini:
11:30 Zrinjevac- Ščitarjevo
14:30 Ščitarjevo – Zrinjevac
15:00 Zrinjevac – Ščitarjevo
18:00 Ščitarjevo – Zrinjevac

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: dalje.com | Foto: Arheološki muzej

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close