VijestiLifestyle

Apel s Veterinarskog fakulteta: “Režite gumice na maskama za lice i odložite ih na za to predviđeno mjesto”

Pojavom koronavirusa, građani su pojačano počeli s korištenje maski za lice. I dok medicinske maske ljude štite, one, ako ih nepropisno odložimo, mogu biti opasna ugroza za životinjski svijet.

Upozoravaju na to s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu koji i objašnjavaju što svi možemo napraviti kako bismo zaštitili životinjski svijet.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Jednokratni zaštitni materijal, kao što su maske za lice i rukavice, predstavlja opasnost za brojne divlje životinje. Od početka COVID-19 pandemije do danas, zabilježeni su brojni slučajevi zapetljavanja ptica, riba, šišmiša, lisica, ježeva, rakova i hobotnica u gumice maski za lice ili gumice latex rukavica. 

Zapetljavanje može uzrokovati akutne i kronične posljedice. Pod akutnim smatramo direktnu smrt utapanjem ili gušenjem dok u kronične posljedice ubrajamo iscrpljivanje životinja, nemogućnost hranjenja, ozlijede, infekcije ili amputacije što u konačnici također može rezultirati uginućem

Ljubazno Vas molimo da prerežete gumice na maskama za lice i rukavice te ih odložite na za to predviđeno mjesto”, poručuju.

Jednokratni zaštitni materijal, kao što su maske za lice i rukavice, predstavlja opasnost za brojne divlje životinje. Od…

Objavljuje Veterinarski fakultet Sveučilišta u ZagrebuUtorak, 27. travnja 2021.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close