Vijesti

Anušić ispratio vojnike na Kosovo: Najavio veće plaće i vraćanje vojarni u gradove

Na pitanje novinara postoji li mogućnost da se kandidira na mjesto predsjednika RH, kako neki mediji nagađaju, Anušić je kratko odgovorio s ‘Ne’.


U Đakovačkoj vojarni, pod jakim pljuskom, novi je ministar obrane Ivan Anušić, u mirovnu misiju na Kosovo ispratio 40. hrvatski kontingent. Oružane snage RH u operaciji KFOR sudjeluju već 15 godina i do sada je kroz njih prošlo 1872 pripadnika, od čega 100 žena. Novi kontingent vojnika ima 150 pripadnika, a devet žena. Među njima je podjednak broj starijih i iskusnih vojnika kao i mladih pripadnika.

– Idete u prijateljsku zemlju. Hrvatski je vojnik tamo rado viđen i iskustva prethodnih kontingenata su pozitivna. Vaša je zadaća tamo doprinijeti miru i stabilnosti.” – kazali su vojnicima brigadir Rajko Perić i admiral Robert Hranj.

Ministar je istaknuo kako su strateški projekti Ministarstva završetak nabavke helikoptera Black Hawk, oklopnih vozila Patria i Bradleya, koji do kraja godine stižu u Đuro Đaković tvornicu, dovršetak nabavke 24 obalna broda koji još nisu isporučeni, a ugovoreni prije nekoliko godina, te povratak vojske u Beli Manastir.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close