Hrvatska

Ane Paška objavila kratki glazbeni film “Ljetnostavno”

Ane Paška objavila je svoj kratki glazbeni film Ljetnostavno koji je snimljen na ljeto 2016. godine u sklopu Kazališnog kampa BESA u Komiži na otoku Visu.


Tijekom sedam godina održavanja, BESA je okupljala brojne umjetnike, izvođače, glazbenike, istraživače, pedagoge koji su vodili razne multidisciplinarne radionice, a osim toga BESA Festival omogućio je otočanima i svima koji su se tijekom tih ljetnih mjeseci nalazili na otoku Visu, mogućnost gledanja i slušanja raznih predstava i koncerata. Osnivačice BESE su Marica Grgurinović, kazališna režiserka i Ane Paška, dramaturginja, izvođačica i glazbenica.

Ljetnostavno je snimljen na način koji je prisutan u imenu: jednostavno i ljetno.

„Svirati more, kamen, usne, zid, jednu žicu gitare, svirati pokretom i bez glazbe, nije li sve to dio humora koji glazba u sebi nosi? Otprilike je tako zvučao jedan noćni razgovor s Igorom koji je predložio da snimimo dokumentarac o načinu na koji stvaram. Sutradan smo pojeli ručak i krenuli u šetnju Komižom s kamerom. Sve se događalo jako spontano i tako je nastao materijal koji je kasnije moja kolegica s UMAS-a izmontirala. Ljetnostavno je zapravo jedna dokumentaristička muzička crtica koja se igra skrivača s glazbom.“

Snimatelj je Igor Bogdanović a montažerka Bruna Radelja.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close