Lifestyle

Američka i britanska putovnica su najpoželjnije, a hrvatska?

Prema podacima kompanije za financijsko savjetovanje Arton Capital, američka i britanska putovnica najbolje su rangirane na svijetu i omogućavaju ulazak u 147 zemalja bez vize.


Odmah iza njih su se, prema ljestvici Washington Posta, smjestile Francuska, Južna Koreja i Njemačka, čije putovnice omogućavaju slobodan ulazak u 145 zemalja. Nešto manje zemalja omogućava ulazak bez vize ljudima s putovnicama Italije i Švedske. Nakon njih slijede Danska, Singapur, Finska, Japan, Luksemburg, Nizozemska i Švicarska.

Hrvatska je na ovoj ljestvici zauzela 19. mjesto, čiji državljani bez vize mogu ući u 124 zemlje. Prošle je godine objavljeno istraživanje prema kojemu je hrvatska putovnica po svojoj poželjnosti bila na 26. mjestu.

Oni sa srpskom putovnicom mogu ući u 20 zemalja manje, što je naše istočne susjede smjestilo na 31. mjesto. Slovenska putovnica je 12. najpoželjnija na svijetu, jer omogućava slobodan ulazak u 135 zemalja.

Pri vrhu ljestvice nalaze se rastuće ekonomije, poput Hong Konga koji je zauzeo 11. mjesto, Argentine i Izraela na 16., Brazila na 17. te Meksika na 22. mjestu. Rusija je na 35. mjestu, a Kina na 45.

Najmanje poželjne su putovnice Solomonskih otoka, Mianmara, Južnog Sudana i Palestine. One se nalaze na 80. mjestu, sa samo 20 zemalja koje njihovim stanovnicima dopuštaju ulazak bez vize.


 

Tekst: Index

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close