SportIzdvojeno

AK Plitvice – najbrži lički klub na Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu!

EKIPNO I POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE

Dana 10. travnja 2021. je održano ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u Osijeku u sklopu 17. Osječkog Ferivi polumaratona. Na istom natjecanju su među svim najboljim klubovima Republike Hrvatske nastupili i članovi Atletskog Kluba Plitvice.


U nikad bržoj i boljoj konkurenciji muška ekipa AK Plitvice je zauzela odlično 14 mjesto od 31. ekipe i s ovim uspjehom ponovno dokazala da spada u sam vrh hrvatske atletike.

Na polumaratonu je nastupilo preko 1.000 sudionika, a najbrži pojedinac AK Plitvice je Renato Sertić, koji je ponovno pokazao o kakvom se potencijalu radi sa vremenom 1:17.01 što je bilo dovoljno za visoko 19.mjesto ukupno i 17 mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

Jako dobru utrku su otrčali i Milan Špehar i Leonardo Pavina koji su istrčali za 1.32.01 i zajedno utrčali u cilj.
Goran Poznanović, Kristijan Hađur i Leopold Špehar su čuvali leđa prvoj bržoj ekipi te se plasirali svi unutar 1.38.10. Inja Lončar je istrčala svoj prvi službeni polumaraton za 2 sata i 24 minute što je bilo dovoljno za 234. mjesto u konkurenciji žena.

Na utrci od 5 km je nastupilo 260 natjecatelja, a najbrži pojedinac AK Plitvice je bio Alen Hodak koji je u svojoj prvoj službenoj utrci, nakon mjesec dana aktivnog treninga istrčao odlično vrijeme od 26:07! Malo iza njega je došao i Željko Rupčić, koji je radi ozljede koljena istrčao za 28:48!

U svojoj prvoj utrci Matea Brozinčević nova članica AK Plitvice istrčala je 5 km za 27.19 što je bilo dovoljno za izvrsno 27 mjesto u ženskoj konkurenciji! Na utrci je nastupila i Goranka Erega za vrijeme 34:41.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: AK Plitvice

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close