LifestyleScenaTurizam

ADVENTSKA BAJKA Zavirite u Danijelin šareni kutak i darujte voljenoj osobi najposebniji poklon!

Bliži se vrijeme Božića i svi želimo malim znakovima pažnje svojim najbližima uljepšati blagdane. Iako idealni poklon ponekad nije lako pronaći, s unikatnim darovima teško ćete pogriješiti. Potraga za savršenim poklonom odvela nas je do Otočca i jedne veoma posebne kreativne radionice.


Ukrasi za bor u obliku srca i malih Ličana, krpeni anđeli, “brošićice”, kutije za nakit ukrašene decoupage tehnikom i coklje s božićnim motivima samo su dio bogate ponude jedinstvenih i personaliziranih predmeta koje izrađuje Danijela Tonković.

Iza ovih šarenih rukotvorina krije se priča o tradiciji, optimizmu, samoostvarenju i pomicanju granica, a Danijela nam je ispričala kako je sve počelo.

Danijela je još 2010. godine, kao članica udruge Pavenka, počela izrađivati ukrasne predmete koje je poklanjala prijateljima. Njen hobi je postajao sve opsežniji pa se s vremenom pojavila potreba za registracijom kućne radinosti. Tom prilikom jedna službenica joj je dobronamjerno sugerirala kako od kućne radinosti neće profitirati i da je bolje da “miruje”.

Takav stav u meni budi revolt iz koga je proizašlo i sve moje ostalo djelovanje. Naime, i ovu kućnu radinost, naravno da moram održavati na toj razini da uspijem zaraditi da pokrijem troškove materijala i troškove davanja prema državi, ali profit nije samo novac. Profit je čovjekovo samoostvarenje, profit je čovjekovo zadovoljstvo i napredak. Pomicanje granica da bi se ostvarilo ono najbolje iz čovjeka i da bismo opravdali svoje postojanje, kaže nam Danijela.

Kuglice za bor u obliku malih Ličana

Danijela nam je ispričala kako svojim djelovanjem želi ukazati na sve pozitivno što nas okružuje, te možda i svojim primjerom staviti naglasak na činjenicu da smo svi sposobni za nešto, ali da samo trebamo pokrenuti sami sebe.

Ne trebamo se stalno osvrtati i tražiti razloge zašto nešto ne možemo – zato što se ne isplati, zato što nismo u politici, zato što će netko nešto misliti… To je sve nebitno. Zažmiri, zamisli što bi htio postići, što voliš raditi i učini to! Radi što voliš i budi sretan zbog toga! To nije slijepi optimizam, to je po meni, jednostavno tako, kaže Danijela.

Personalizirane božićne čestitke

Početkom 2018. godine Danijela je pokrenula Facebook grupu Bolja Lika koja promiče optimizam i tradicijske vrijednosti Like i Gacke. Ta ideja je nastala zajedno s članicama MREŽE, koja je osnovana s OU Podum također početkom 2018.

Osobno moja želja je bila probuditi sve one koji imaju vještinu i znanje izrade tradicijskih proizvoda, ali nemaju platformu, nemaju način kako bi ih prezentirali, upravo iz razloga navedenih na početku ovog članka – jer se ne usude pokrenuti nešto više od samozatajne izrade divnih proizvoda u kutku zabačenog zaseoka.

Božićne dječje coklje i “brošićice”

Što je to The Coklja?

Iz tog nekog razmišljanja, kaže Danijela, proizašla je i ideja za The coklju – radi se o modernoj i zdravoj obući koja u potpunosti poštuje tradiciju na koju se naslanja, ali se pomiče i korak dalje. Danijela tradicionalnu ličku obuću približava široj javnosti i mlađoj populaciji pa tako u njenoj ponudi možete pronaći crvene i zelene coklje s božićnim motivima, a želja joj je potaknuti druge da ih nauče izrađivati.

Motivira me želja da se što više ljudi pokrene, da nam beznađe ne bude opcija već da iskoristimo darove koje svi imamo, postavimo si pozitivne ciljeve i ostvarimo ih te time napokon učinimo ovu Gacku dolinu rajem na zemlji jer ona zaista to u svojoj suštini i jest, kaže Danijela.

Danijela je jedna od inicijatora web stranice The Coklje koja, kako kaže, nije još potpuno ažurna, ali ipak vjerno predstavlja zajednički cilj The coklje i MREŽE –  napredak Gacke kroz razne aktivnosti.

Personalizirani božićni pokloni

U ovo predblagdansko vrijeme, Danijela ima poruku za sve one koji traže savršeni poklon za voljenu osobu:

Na mojoj osobnoj ljestvici poklona, uvijek vodeće mjesto zauzima kad mi netko pokloni svoju pažnju, vrijeme i ljubav, također isto takvom mjerom najradije volim uzvratiti. U današnje vrijeme, kad svi imamo sve, a opet kao da nemamo ništa, teško je naći nešto što će ozariti lice drage nam osobe i dodati joj onaj posebni sjaj u oči, zato je uvijek i zauvijek, ljubav, zagrljaj i lijepa riječ najpoklon od svih. Tako da nipošto i nikud ne idite bez toga.

Brošićice

I tek onda, poručuje Danijela, dolaze na red materijalni pokloni kao podsjetnici na lijepo vrijeme provedeno s voljenom osobom:

Ako ipak želite još neku materijalnu sitnicu, nešto što će joj ostati kao fizički dokaz onog trenutka kad ste ju zagrlili najtoplije što ste mogli, nešto što će je ostati kao vječni podsjetnik i dokaz da taj najdivniji trenutak nije umislila nego da se zaista dogodio, e tek onda odlučite se za još neki slatki poklončić. Idealno bi bilo da joj napravite nešto svojim rukama, ako se odlučite na taj korak, stojim vam na raspolaganju za pomoć u idejama i načinima, rado ću vam pomoći!

Božićni vijenci ukrašeni krpenim anđelima

Ako pak niste vješti s rukama ili nemate dovoljno vremena, Danijela vas poziva da zavirite u njen kutak šarenih, već napravljenih poklončića, a možete je i kontaktirati kako biste zajedno osmislili nešto potpuno personalizirano, posebno i unikatno, napravljeno baš za tu osobu.

Od srca vam svima želim sretan i blagoslovljen Božić i da darujete mir ljubav na svakom koraku, znanom i neznanom, te da vam se u istoj mjeri vrati! A ako baš zatrebate opipljiv dokaz ljubavi, tu sam za vas!, poručila je za kraj Danijela.

Posjetite Danijelin štand na Adventu u Otočcu i poklonite svojim najdražima inspirativan i poseban poklon!

Za izradu personaliziranih božićnih poklona kontaktirajte Danijelu na 098/588 887.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Danijela Tonković

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close