AutomotoVijestiGrad Zagreb

Advent u Zagrebu: Vikendom besplatan javni prijevoz!

Advent u Zagrebu bit će još bolji od posljednjih tri koji su proglašeni kao najbolji, rekao je gradonačelnik Milan Bandić najavivši jučer na Trgu bana Jelačića početak Adventa u Zagrebu i novitete koji očekuju građane i turiste.


Gradonačelnik je također naglasio da će, kao i prošlih godina, u vrijeme Adventa u Zagrebu javni gradski prijevoz biti besplatan vikendima. Javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima bit će besplatan na području grada Zagreba, odnosno na području I. tarifne zone, i to petkom od 12 sati pa sve do nedjelje u ponoć.

U promet će se uključiti Veseli božićni tramvaj koji će polaziti s ugla Praške i Trga bana Josipa Jelačića i voziti užim gradskim središtem. Jedinstvena je to priredba koja uključuje vožnju turističkim tramvajem iz 1924. godine u trajanju od pola sata, uz prigodan program i igrokaz Djeda Božićnjaka i vilenjaka, a osigurana je i podjela poklona našim najmlađim sugrađanima i posjetiteljima.

Ovogodišnja ponuda Zagrebačkog električnog tramvaja bit će ove godine i dodatno obogaćena turističkim, ekološki prihvatljivim vožnjama i to specijaliziranim elektro vozilima. Vozila će iz Kurelčeve ulice voziti kružnom trasom koja obuhvaća najljepše dijelove središta Zagreba, Lenucijevu potkovu, odnosno relaciju preko Zrinjevca pa sve do Glavnog kolodvora. Cijena vožnje iznosi 20 kuna.

Za najmlađe, subotom i nedjeljom, od 10 do 16.40 sati, u prometu će biti prigodno ukrašen turistički vlakić. Početno stajalište vlakića bit će na Trgu hrvatskih velikana, a prijevoz je besplatan.

Zbog brojnih događanja, dolazi do izmjena u prometu. Primjerice, od subote, 1. prosinca, do nedjelje, 6. siječnja, tramvajski promet između Trga bana Josipa Jelačića i Glavnog kolodvora bit će obustavljen petkom, subotom i nedjeljom od 18,00 do 23,00 sata. Tramvajske linije 6 i 13 prometovat će izmijenjenim trasama:

  • Linija 6: Črnomerec – Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva – Trg žrtava fašizma – Ulica kneza Mislava – Autobusni kolodvor – Sopot;
  • Linija 13: Kvaternikov trg – Trg žrtava fašizma – Račkoga – Trg bana J. Jelačića – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Žitnjak.

Također, dolazi do izmjene na autobusnoj liniji 150 (Tuškanac garaža – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića) koja će svakodnevno u navedenom razdoblju biti skraćena poslije 17 sati te će  prometovati na relaciji Tuškanac garaža – Gornji grad – Ilirski trg.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close