Hrvatska

Adoro i Rockoko Orchestra snimili obradu “Pjesme nad pjesmama”

Zbor Adoro je mladi mješoviti zbor iz Bosanske Posavine koji pod vodstvom profesorice Marije Nedić djeluje od 2012. godine.


Posebnost zbora je u tome što ga od samih početaka čine profesori i njihovi učenici. Adoro iza sebe ima mnoštvo nastupa i osvojenih nagrada na mnogim zborskim natjecanjima. Prošle (2021.) godine Adoro je u suradnji s Brankom Požgajcem i Rockoko orkestrom snimio tamburašku verziju velikog hita Drugog načina “Prođe ovaj dan”. Pjesma je snimljena u Rockoko studiju u produkciji Tihomira Ivanetića.
Desetu obljetnicu rada zbor Adoro proslavlja novim singlom. Riječ o obradi jedne o najpoznatijih duhovnih skladbi “Pjesma nad pjesmama”. Stihove pjesme je, prema biblijskoj knjizi “Pjesma nad pjesmama”, priredio fra Mirko Filipović, a uglazbio fra Ivan Opačak. Tamburaško zborski aranžman radili su Tin Džaferović i Damir Butković. Pjesma je snimljena u Rockoko studiju Tihomira Ivanetića, a instrumentalne dionice snimili su Krunoslav Dražić i Damir Butković odnosno Rockoko Orkestar.
Za “Pjesmu nad pjesmama” zbor Adoro je snimio i spot koji je i ovaj put radio Josip Vinković (IN7 STUDIO).

Inače “Pjesmu nad pjesmama” originalno su snimili VIS (vokalno instrumentalni sastav) Jukić  1982. godinu na svom prvom albumu “Tko me to nepoznatog voli”. Zanimljiva poveznica između prve, Jukićeve verzije, i ove zbora Adoro je da su obje snimljene u Rockoko studiju. Prva je snimljena 1982. godine u Bošnjacima, tonski snimatelj je bio Želimir Babogredac, a druga četrdeset godina kasnije (2022.) u Rockoko studiju u Strizivojni, uz snimatelja i producenta Tihomira Ivanetića.

Ovom novom verzijom “Pjesme nad pjesmama” ujedno se najavljuje reizdanje originalnog albuma VIS-a Jukić “Tko me to nepoznatog voli” koje je 1982. godine u nakladništvu Kršćanske sadašnjosti i zbora Jukić objavljeno u vinilnom i kasetnom formatu. Reizdanje će biti objavljeno na dvostrukom CD-u. Na prvom CD-u će se nalaziti remasterirano reizdanje originalnog albuma “Tko me to nepoznatog voli” VIS-a Jukić iz 1982. godine, a na drugom CD-u nove verzije nekih od pjesama. Neke od njih će biti i s Porinom nagrađenog albuma “Pjesma nad pjesmama” na kome se, između ostalih nalaze i pjesme: “Negdje mi netko” u izvedbi Nine Badrić“Kad budem velik kao mrav” u izvedbi Željka Bebeka“Nađeni Bog” u izvedbi Ivane Husar Mlinac, zatim naslovna “Pjesma nad pjesmama” u izvedbi Tereze Kesovije te još neke skladbe u drugim izvedbama.
 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close