LifestyleScena

ACTIVE AND CREATIVE Mladi iz šest europskih zemalja stižu na razmjenu u Veliki Žitnik!

Od 15. do 21. listopada 2018. u Edukacijskom centru Hrvatske škole Outward Bound u Velikom Žitniku uz podršku hrvatske Nacionalne agencije 36 mladih iz Danske, Grčke, Bugarske, Francuske, Italije i Hrvatske provest će aktivan i sadržajan tjedan u sklopu razmjene mladih „Active and Creative“.


Mladi polaznici u dobi od 16 do 21 godine, od čega će pola njih biti polaznici smanjenih mogućnosti provest će tjedan dana u Lici razmjenjujući svoje znanje i iskustvo upoznavajući jedni druge s kulturama i običajima svojih zemalja.

Mladi unaprijed rade na individualnim zadacima koje su dobili za razmjenu, čime ih se potiče na uključenost u sve faze projekta, kao i na kreativnost, planiranje, komunikaciju, razmjenu i prenošenje znanja. Kroz interaktivne prezentacije i radionice upoznat će kulturnu baštinu zemalja sudionica, ali i tradicionalne ličke zanate kao što su filcanje vune, rad s glinom i proizvodnja sira.  

Ovaj interkulturni tjedan bit će zaokružen javnim događajem u lokalnoj zajednici 19. listopada 2018. Događaj će sudionici sami isplanirati i provesti u djelo, a time će mlade ljude iz Gospića upoznati sa stečenim vještinama i znanjima koja su usvojili tijekom razmjene te sa svim mogućnostima koje Erasmus+ nudi mladim ljudima.

Provedbom ove razmjene mladima smanjenih mogućnosti nudimo priliku da na kreativan način upoznaju nove kulture, običaje i nasljeđe različitih zemalja. Razumijevanje tih kultura kroz perspektivu njihovih vršnjaka time će im biti zanimljivije i lakše, što je u današnjem svijetu jedna od ključnih kvaliteta za uspjeh u budućem obrazovanju i rastu, izjavljuje Ivana Dunđer, koordinatorica projekta.

Hrvatska škola Outward Bound od 2005. na godišnjoj razini provede više od 1000 domaćih i stranih polaznika kroz svoje raznovrsne međunarodne programe za mlade. Osobito su ponosni na lokalne mlade koji se uvijek iznova vraćaju i preporučuju sudjelovanje u Erasmus+ projektima svojim prijateljima te time šire dobar glas po cijeloj Hrvatskoj.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close