Vijesti

Vremenska prognoza: Novi tjedan donosi kišu i snijeg

Novi tjedan koji je pred nama donosi nastavak zimskih uvjeta, uz većinom još malo nižu temperaturu nego za vikend, uz povremeni snijeg na kopnu te većinom kišu na Jadranu, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić.


Za razliku od bure, koja u nedjelju više neće prouzročiti ograničenja u prometu, osim ujutro i navečer za neke skupine podno Velebita, u prometu i dalje treba biti oprezan, posebice u unutrašnjosti, zbog moguće poledice, uglavnom u gorju i na istoku i zbog još malo snijega, a u južnijim krajevima zbog povremene mjestimične kiše, pa i obilnije, te zbog ponegdje još i jakog juga, upozorava Kozarić.

Idući tjedan u unutrašnjosti će biti većinom oblačno, povremeno uz snijeg, najčešći od srijede do petka. Najviše snijega najvjerojatnije će pasti u Lici i Slavoniji. Uz kišu snijega može biti i u unutrašnjosti Dalmacije. Najhladnije se očekuje od srijede kad će zapuhati sjeveroistočnjak.

Na Jadranu će u novome tjednu uz promjenljivo i pretežno oblačno vrijeme povremene kiše biti uglavnom na južnom i srednjem dijelu, a u srijedu i na sjevernom Jadranu te u unutrašnjosti Istre, gdje može biti i snijega. Puhat će umjerena i jaka bura, na južnom dijelu i jugo i istočnjak, a od četvrtak bura će vjerojatno biti i olujna s orkanskim udarima. Temperatura zraka u blagom padu, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić.

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close