Vijesti

Kakvo nas vrijeme očekuje na Badnjak i Božić?

Vrlo vjerojatno ni ove godine nećemo imati bijeli Božić. Konkretnije, mogućnost za bijeli Božić je u Gorskom kotaru i Lici samo 5%, u nizinama kopna 2%, a na Jadranu čista nula, piše 24sata


Ipak, postoji jedno mjesto u Hrvatskoj koje će imati bijeli Božić. To je Zavižan. U srijedu je tamo izmjereno metar snijega, a temperatura je u 14 sati bila -9. Idućih dana će i tamo polako biti sve toplije, no još uvijek je to oko nule. Za Božić 2, 3 stupnja. Pa tko voli snijeg – pravac Velebit.

Na Božić kiše neće biti te se očekuje stabilno vrijeme. Kad već neće biti snijega, na Badnjak i Božić bar ćemo moći uživati u suncu. Danju će u cijeloj zemlji ono dominirati, samo uz malo oblaka na nebu. A i Badnja će večer u mnogim krajevima biti vedra.

Uz to, i Badnjak i Božić će biti topliji od prosjeka. Dnevna temperatura dosezat će 10, 12 stupnjeva. Tako da će samo ujutro i navečer biti pomalo svježe. Niti vjetar tih dana neće stvarati nikakve probleme. I na kopnu i na Jadranu puhat će vrlo slabo. Sve u svemu, zapravo ugodno vrijeme.

Par dana prije dočeka Nove godine nazire se pogoršanje. Svašta je moguće u tom periodu, no za konkretne podatke o vremenu trebat će malo strpljenja.

Donosi 24sata

 

Foto: unsplash

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close