Događanja

Grupa BUĐENJE zapalila tvornicu velikim samostalnim koncertom

Nakon trinaest godina rada i tri objavljena albuma, bend sastavljen od zagrebačkih Dalmatinaca odvažio se na prvi veliki samostalni koncert, a publika koja je ispunila prostor Tvornice potvrdila je kvalitetu i ugled kojeg Buđenje uživa na domaćoj pop rock mainstream sceni.

Otvorivši nastup s jednim od svojih novijih singlova ‘Ne govori više’, Buđenje i publika započeli su ‘jedno divno prijateljstvo’ koje se nastavilo sve do posljednjih taktova dvosatne svirke. Predvođeni frontmanom Darkom Bakićem, Igor Ivanović, Vedran Baotić, Josip Radić i Marko Duvnjak predstavili su cjelokupni presjek diskografije Buđenja, a pjesme su u live varijantama dodatno obogaćene raskošnim pratećim vokalima i virtuoznim solo dionicama. Redali su se novi i stari hitovi poput‘Sad bi riči bira’, ‘Pusti’, ‘Ljubav nema pravila’, ‘Ispod tvog kaputa’ i „Oprostija bi sve”, dok je najnoviji singl ‘Nije to ljubav’ izveden u posebnom akustičnom aranžmanu, uz nesvakidašnje korištenje zippo upaljača i mobitela. Publika se dodatno oduševila sa vokalnim interpretacijama klavijaturista i producenta Buđenja, Igora Ivanovića. Koncertnu svečanost Buđenja obilježili su i njihovi dragi prijatelji i glazbeni gosti koji su im se pridružili na bini – gitaristički virtuozMarko Vojvodić, talentirana Šibenčanka Sara Škugor, Lea Mijatović, pjevačica Teške Industrije te Neno Belan koji se bendu pridružio na njihovoj ‘Sve da hoću’, a oni su mu se odužili izvedbom ‘Dotakni me usnama’ kojoj su dodali malo vlastitog začina.

 ‘Ovo je za nas bilo jedno uistinu posebno iskustvo, kraj jednog i početak drugog, sasvim novog poglavlja benda. Samostalni nastup u Tvornici velika je stvar za svakog hrvatskog izvođača, jedna vrsta potvrde kvalitete, ali hipoteka za daljni rad. Hvala našoj publici koja nam je uljepšala večer, kao i kolegama glazbenicima koji su nas došli podržati’ – izjavio je Darko Bakić dodavši kako je cijeli koncert snimljen te se u budućnosti nada i nekom live izdanju Buđenja. Repriza zagrebačkog koncerta već ovaj petak,21.11.2014., u šibenskom klubu Inside.

Pogledajte nekoliko fotografija s koncerta.

BUDJENJE  0002 BUDJENJE  0003 BUDJENJE  0010 BUDJENJE  0016 BUDJENJE  0017 BUDJENJE  0018 BUDJENJE  0019

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Back to top button
Close