Turizam

Najfotografiranije građevine svijeta su …

Na svijetu vjerojatno ne postoji ni jedan putnik koji nema barem jedan fotoaparat. U biti, danas svatko od nas nosi u prosjeku tri fotoaparata! Da, dobro ste pročitali. Prvi je onaj pravi koji vam služi kao primarni, drugi je onaj u privatnom mobitelu, a treći onaj u poslovnom – ako imate posao! Mi vam predstavljamo popis najfotografiranijih gradova na svijetu


10. Budimpešta, Mađarska – Bazilika sv. Stjepana
Bazilika sv. Stjepana u Budimpešti ima istu visinu kao i parlament (96 m) i u njoj se nalazi mumificirani ostaci prvog mađarskog kralja, Stjepana I. To je treća crkva po veličini u Europi.

9. Buenos Aires, Argentina – Caminito
Caminito (barrio La Boca), mala je pješačka ulica u La Boci velikog kulturnog i turističkog značaja, poznata i po slavnom istoimenom tangu. 1959. je proglašena ‘ulicom muzejem’. Čuvene raznobojne kuće genoveških imigranata pod državnom su zaštitom kao kulturno nasljeđe.

8. Firenca, Italija – Uffizi
Uffizi se nalazi na uglu trga Piazza della Signoria, trga u središtu Firence koji je stoljećima bio od presudne važnosti za građanski život i vlast. Na trgu se nalazi “Neptunova fontana” (Bartolomeo Ammanati) građena od 1563.-1565., koja još uvijek radi na stari rimski vodovod, a tu je Michelangelov David.

7. London, Engleska – Trafalgar Square
Atrakcija iz centra Londona. Cijeli trg prepun je detalja koji bi vrlo vjerojatno i samostalno mogli ući na ovu listu.

6. Venecija, Italija – Ponte dell’Accademia
Akademijin most je jedan od četiri mosta koji premošćuju Kanal Grande u Veneciji. To je najjužniji venecijanski most koji povezuje San Marco i Dorsoduro, i omogućuje dostupnost do Galerije.

5. Istanbul, Turska – Maiden’s Tower
Ovaj toranj smješten je u kanalu bliže Azijskoj strani Istanbula, a oko njega se vežu brojne priče i legende. Danas je jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija Istanbula koju svakako valja posjetiti ako ste u ovom gradu više od tri dana!

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close