Vijesti

NIKO KOVAČ: Znate kako je to kad se izgubi, sve što je bilo dobro prestaje biti dobro i postaje loše…

Izbornik naše reprezentacije upravo se obratio svim građanima Hrvatske i svijeta. Prva izjava počela je riječima: “Možete zamisliti kakvo je raspoloženje, svi momci su razočarani, kao što smo svi. Dali smo sve od sebe u danim okolnostima.”

Na pitanje o ocjenama utakmica, Kovač je rekao da njegova savjest čista, kao i cijelog stožera. Radilo se pola godine, prve dvije utakmice bile su dobre, a jučerašnja utakmica nije bila na razini. Nije bio cilj srljati, ali predugo se zadržala “nula”.

Meksiko je bio vrlo opasan u prekidima, pokazali su se kao zrelija i iskusnija momčad, pogotovo u prekidima. Rješili su utakmicu kroz prekid prvim golom, i to im je dalo vjetar u leđa.

Kako si se osjećao u 80. minuti? 3:0 je bilo na semaforu

“Osjećao sam se isto kao i vi. Ali to je tako u sportu, dečki su pokušali sve, ali vidjelo se i da je bilo dosta umora, vidjelo se da Meksikancima bolje odgovara klima, ali to također nije izgovor. Jučer su oni bili jači, i mi to poštujemo…”

“Do 60-e minute smo odigrali dobro, međutim kad smo krenuli u otvoreniju igru i sustav 4-2-3-1, stvari više nisu funkcionirale i onda je pao prvi gol Meksika”.

Je li Rakitić igrao predaleko?

“Znate kako je to kad se izgubi, sve što je bilo dobro prestaje biti dobro i postaje loše. Nakon jedne utakmice na kojoj to nije dobro, odmah se izvlači ta situacija.”

Nastavljaš li put izbornika u reprezentaciji?

“Ja ću raditi onako kako mislim da je najbolje. Smatram da je to dosad bilo dobro, rad je dosad bio vrlo ozbiljan, unaprijedili smo nešto. U ovih šest mjeseci smo napravili smo puno toga, ali ima tu još puno posla. Zalagati ćemo se maksimalno, 24 sata dnevno, ali ako netko zaključi da netko može bolje, Bože moj.”

Reprezentacija je razočarana, dečki su dali svoj maksimum koliko je u tom trenutku bilo moguće. Meksiko je jučer bio bolja momčad, a znate koliko je favorita za osvajanje SP-a već sada ispalo.

Izbornik Niko Kovač prognozirao je da će Svjetsko prvenstvo osvojiti južnoamerička momčad, zbog kvalitete igre ali i velike podrške navijača koju imaju. 

Tekst napisala: UL

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Back to top button
Close