DogađanjaVijestiTurizam

FOTO/VIDEO Prepun park u Otočcu potvrdio da je Eko etno Gacka najjača gastro manifestacija u županiji i šire

Turistička zajednica Grada Otočca još jednom je uspješno organizirala događanje o kojem se preko ljeta u Gackoj dolini zasigurno najviše govori. Šesnaesto po redu izdanje tradicionalne otočke manifestacije Eko-etno Gacka u petak i subotu održalo se u glavnom gradskom parku u Otočcu.


Prvog dana događanja naglasak je stavljen na jednu od najkarakterističnijih otočkih namirnica – autohtonu riječnu pastrvu.  Brojni posjetitelji su uživali u degustiranju jela od pastrve koja je osigurala TZG Otočca u suradnji s hotelom Zvonimir, a nakon gastronomskog dijela večeri uslijedio je koncert grupe Mirakul o čemu smo pisali OVDJE.

“Kockice” skuhale najbolji kotlić

Drugog dana manifestacije održano je već tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog kotliću. U Gradskom parku u Otočcu ove godine je kuhala 31 ekipa, a komisija u sastavu Dražena Benčića, Stjepana Borića i Nine Degoricija imala je pune ruke posla prilikom odabira tri najbolja kotlića Otočca i Gacke.

Nagradu za prvo mjesto, putovanje u Makedoniju za dvije osobe koju dodjeljuje turistička agencija Klek iz Ogulina, osvojila je ekipa “Kockice“. Drugo mjesto i poklon paket Javne ustanove Nacionalni park Sjeverni Velebit pripali su ekipi “Njam-njam”, dok je treće mjesto i poklon bon Pizzerie Ruspante dobila ekipa “Poštari”.

Kućna radinost Danijele Tonković i Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit ove godine su pripremili nagrade za najsimpatičnije kuhare i najuređeniji štand manifestacije. Nagrada za najuređeniji štand pripala je Mia suvenirima iz Petrinje. Dok je najsimpatičnijom kuharicom proglašena Jelena Ovas iz ekipe Rođaci, nagradu za najsimpatičnijeg kuhara dobio je Josip Kostelac – Jolac iz ekipe Gačansi konopaši, a nagrađena je i ekipa PITONI, mineri koji su prvi puta sudjelovali na manifestaciji.

Nakon svečanog proglašenja pobjednika uslijedio je veliki koncert Dražena Zečića koji je raspjevao i rasplesao mnogobrojnu publiku u gradskom parku u Otočcu.

Izlagači iz svih krajeva Hrvatske

Kroz čitavo vrijeme održavanja manifestacije trajao je izložbeno-prodajni sajam na kojemu je svoje proizvode predstavilo više od 60 izlagača iz raznih krajeva Hrvatske. Posjetitelji su imali priliku uživati u šarolikoj ponudi domaćih proizvoda i rukotvorina poput meda i pčelinjih proizvoda, kolača, sira, sokova, pekmeza, prigodnih suvenira, unikatnog nakita, ručnih radova od vune, umjetničkih slika i domaće kozmetike, a kao popratni sadržaj bila je organizirana i maštovita igraonica za djecu.

Nekoliko tisuća zadovoljnih posjetitelja koji nisu skrivali oduševljenje ovom manifestacijom potvrdilo je da je Eko etno Gacka najjača gastro manifestacija u županiji, a i šire. Ove godine manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, koje je prepoznalo njen značaj, te pod pokroviteljstvom Grada Otočca.

Pogledajte galeriju fotografija!

 

Foto: LIKACLUB / Milan Krznarić

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close