AutomotoVijestiTech

9 predmeta koje ne smijemo držati u automobilu

Sunčane naočale i bocu s vodom već po navici držite u automobilu? Donosimo razloge zbog kojih bi se to trebalo promijeniti te otkrivamo kojih to 9 predmeta ne smijete držati, odnosno ostavljati u automobilu, naročito kada je vani vruće


1. Lijekovi

Većina lijekova mora se držati na sobnoj temperaturi, a kada je vani vruće temperatura u automobilu debelo premašuje onu sobnu. Vrućina neće lijekove učiniti štetnima, ali može smanjiti njihovu učinkovitost.

2. Elektronika

Osim što su vrijedni, elektronički uređaji poput laptopa, mobitela i USB-a sadrže informacije koje se mogu lako ukrasti. Ako se nađete u situaciji da morate ostaviti laptop ili mobitel bez nadzora, pazite da su informacije kodirane. Na taj način lopov neće moći vidjeti informacije bez unošenja koda, koji je zaseban od lozinke potrebne da se uđe u uređaj. Kodiranje uređaja snažna je zaštita koju je teško srušiti te je puno sigurnija od zaštite lozinkom.

3. Krema za sunčanje

Možda zvuči kontradiktorno, no aktivni sastojci u kremi uništavaju se na previsokim temperaturama. Ostavite li kremu sa zaštitnim faktorom u automobilu na velikoj vrućini to može umanjiti njenu učinkovitost. Osim toga, zbog vrućine krema čak može eksplodirati i umrljati vam unutrašnjost automobila. Otkrivamo i situaciju u kojoj uvijek morate stavljati kremu za sunčanje.

4. Boca s vodom

Ostavite li plastičnu bocu s vodom u užarenom automobilu to može izazvati razvoj mikroorganizama u vodi štetnih za zdravlje. Zato u bočici uvijek imajte svježu vodu. Pročitajte i 3 razloga zašto ne smijete upotrebljavati istu plastičnu bocu za piće dvaput.

Pročitajte više na zadovoljna.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close