Tech

7 manje poznatih činjenica o Nikoli Tesli

Donosimo vam manje poznate detalje iz života ličkog inovatora čiji je životni put započeo u malenom Smiljanu, a završio u Velikoj Jabuci.


1. Izgubio je brata u nesreći

Nikola Tesla imao je tek pet godina kada je izgubio jedinog brata Daneta u jahačkoj nesreći. Neki vjeruju da je šok uslijed ove tragedije utjecalo na njegovo ponašanje i sklonost prema misticizmu. Odrastao je, pak, uz tri sestre: Milku, Angelinu i Maricu.

2. Genije bez VSS-a

Iako je pohađao Visoku tehničku školu u Grazu, jedinu ‘službenu’ svjedodžbu dobio je iz Više realne gimnazije u Rakovici kod Karlovca. Zbog gubitka stipendije Vojne krajine prekinuo je studij nakon druge godine fakulteta. Kao etablirani izumitelj primio je nekoliko počasnih doktorata sa svjetskih sveučilišta, onaj Sveučilišta u Zagrebu, Politehničke škole u Grazu i Sveučilišta u Parizu.

Pročitajte više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close