Turizam

25. godišnjica državnosti RH obilježena prigodnim domjenkom u rezidenciji hrvatskog veleposlanika u Švicarskoj

Hrvatski veleposlanik u Švicarskoj i Kneževini Liechtenstein Aleksandar Heina sa suprugom Zvjezdanom organizirao je u utorak 14. lipnja 2016. prigodni domjenak povodom 25. obljetnice samostalnosti Republike Hrvatske.

Prijemu u rezidenciji hrvatskog veleposlanika u Muriju nedaleko Berna bili su nazočni mnogobrojni predstavnici diplomatskog zbora akreditirani u Švicarskoj. Uvažene goste uz hrvatskog veleposlanika pozdravio je i generalni konzul RH u Zürichu Slobodan Mikac, kojemu je ovo prvi puta da prisustvuje obilježavanju Dana državnosti u hrvatskoj rezidenciji.

Uz strane diplomate i druge predstavnike iz švicarskog javnog zivota, na domjenak su pozvani i mnogobrojni Hrvati koji žive u Švicarskoj. Nakon službenog dijela, ugodnoj atmosferi i druženju gostiju u vrtu rezidencije pridonijeli su članovi tamburaškog sastava Alkari iz Züricha. Oduševili su goste tradicionalnim hrvatskim pjesmama i zvucima poznate tamburice.

Gostima su ponuđeni prepoznatljivi hrvatski proizvodi poput pršuta i sira te domaći kolači, a kući su mogli ponijeti i prigodne suvenire i promidžbene materijale, kao uspomenu na još jedno zanimljivo druženje u hrvatskoj rezidenciji.

Dijelić atmosfere s druženja nakon domjenka možete doživjeti u video-prilogu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: hrvati.ch

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close