Lifestyle

24 mladih odvažilo se na zimsku Outward Bound pustolovinu

U ponedjeljak, 8.1.2018. započela je druga po redu Zimska pustolovina za mlade u organizaciji Outward Bound Croatia (OBC). 24 odvažnih mladih iz cijele Hrvatske uputilo se na ekspedicijski program koji se održava na području Velikog Žitnika gdje se nalazi edukacijski centar Outward Bounda.


Outward Bound zimska pustolovina već se tradicionalno održava u zimskim praznicima i mladima nudi priliku da besplatno sudjeluju u jedinstvenom programu osmišljenom prema Outward Bound metodi iskustvenog učenja u prirodi. U 6 dana, mladi kroz ekspediciju, navigiranje s kartom i kompasom, penjanje na stijenu, špiljarenje i spavanje na otvorenom vježbaju svoje vještine suradnje u timu, međusobno povjerenje i suosjećanje, nadilaze vlastite granice i razvijaju hrabrost i samopouzdanje.

Programi se provode uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu projekta „Otkrij svoj potencijal i aktiviraj se“ usmjeren poticanju aktivnog sudjelovanja mladih u društvu i trogodišnjeg projekta „Zakorači u svijet“ kojim se potiče mobilnost mladih.

Outward Bound Croatia dio je međunarodne mreže Outward Bound International i u Hrvatskoj već 12 godina radi prema jedinstvenoj metodi u radu s mladima. Outward Bound programi temelje se na doživljajnoj pedagogiji i pružaju izvrstan način nadopune formalnom obrazovanju i organiziranog provođenja slobodnog vremena mladih“, izjavljuje Lana Novosel, voditeljica projekta.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close