DogađanjaLičko-senjska županija

U Korenici provedena akcija “Manje oružja, manje tragedija”

GRAĐANI PREDALI ORUŽJE

PU ličko-senjska zahvaljuje građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, a sve druge građane pozivaju da slijede njihov primjer i izbace iz svojih domova ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno.


Kako bi podigli svijest građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima, te potakli građane na dragovoljnu predaju oružja, u subotu je na Trgu Sv. Jurja u Korenici provedena preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica postavili su info punkt gdje su građani mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i o preventivnoj akciji „Manje oružja, manje tragedija“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova već dugi niz godina, a s ciljem senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog i nedozvoljenog oružja, te minsko-eksplozivnih sredstava.

Tijekom akcije predana su 94 komada raznog streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Dvojica građana s područja Perušića i Senja su tijekom vikenda pronašli minsko-eksplozivna sredstva. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o 8 ručnih bombi koje je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

U cilju zaštite građana i ovom prilikom skrećemo pozornost građanima koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno na mjestima koja su dostupna ostalim građanima. Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, a za što je dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

 

Izvor: PU ličko-senjska | Foto: PGP Korenica

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close