Lifestyle

13 stvari koje muškarci i žene rade na različite načine

Ovih 13 stvari žene i muškarci rade na različite načine:


1. Skidaju se

Muškarci najčešće skidaju majicu tako da je rukom povuku s leđa dok žene prekriže ruke, uhvate majicu s dva kraja i skinu. Neki smatraju da one prakticiraju takav način zato što nose užu odjeću.

2. Pokazuju ruke

Kad muškarcu kažete da pokaže ruke, u većini slučajeva će okrenuti dlanove. Žene su pak sklonije pokazivanju druge strane – možda zato da se podsvjesno pohvale svojim urednim noktima.

3. Bacaju loptu

Muškarci obično loptu bace tako da njome zamahnu iznad svoje glave dok je žene radije drže ispred sebe u visini zdjelice ili prsa pa bace prema gore.

4. Zijevaju

Muškarci najčešće usta pokriju šakom dok zijevaju, a žene otvorenim dlanom (jer je tako elegantnije).

5. Čuju zvukove

Žene imaju oštriji sluh od muškaraca kada su visoke frekvencije u pitanju. Naime, ženski mozak “programiran” je tako da čuje dječji plač. Upravo zato muškarci često spavaju dubokim snom dok u isto vrijeme njihove partnerice probude razni zvukovi. Muškarcima bolje ide određivanje smjera iz kojeg zvuk dolazi.

6. Sjede

Žene obično sjede prekriženih nogu, a muškarci raširenih. To je vjerojatno zato što one nose suknje. Sjedenje raširenih nogu za muškarce je gotovo prirodna poza koju su naslijedili od svojih predaka, a kojom dokazuju muškost – to je poza koja pokazuje alfa mužjaka.

7. Raspoznaju lijevu i desnu stranu

Muškarcima se gotovo nikad neće dogoditi da pomiješaju lijevu i desnu stranu. Ipak, mnoge žene priznaju kako ponekad imaju problema s time. I instruktori vožnje kažu da se događa da kad ženi kažu npr. “skrenite desno”, ona će otići lijevo.

8. Vide svijet oko sebe

Muškarci mogu jasno vidjeti daleko u daljinu, kao da imaju oči poput dalekozora. Na taj način su u dalekoj prošlosti dobro mogli uočiti plijen tijekom lova. Ali, periferni vid im je lošiji nego kod žena pa često ne vide ono što im je “pred nosom”.

Pročitajte više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close