VijestiTurizam

10 veličanstvenih karnevlaskih gradova!

Polako nam se bliži karneval, pa ako ste ludi za zabavama pod maskama, evo nekih odredišta koje valja posjetiti. Svi već znate kako će se na ovom popisu naći Rio de Janeiro i Venecija, no svoje su mjesto našli i neki gradovi za koje niste znali da su čuveni po karnevalima. I mi imamo konja za trku, pa je među 10 veličanstvenih upao i jedan hrvatski grad!


Venecija

Karneval u pravilu donosi slavlje u svim talijanskim gradovima, ali daleko najpoznatiji onaj je venecijanski. Ako ste ikad htjeli biti netko drugi, ovdje vam je šansa da date sve od sebe, s obzirom na to da su maske zbilja spektakularne. Karneval započinje dvije subote prije čiste srijede i završava na veliki četvrtak, a za vrijeme trajanja možete guštati u raznim koncertima i paradama koje su potpuno besplatne za posjetitelje.

Port of Spain

Glavni grad države Trinidad i Tobago nadaleko je čuven po svojim karnevalskim običajima. Ovo je najveći karneval na Karibima, a u njemu se često isprepliću proslave “robova” s katoličkim običajima. Lokalci radosno plešu ulicama, a ovdje ćete moći isprobati i hranu kakve nema nigdje na zapadnoj hemisferi.

Montevideo

I prijestolnica Urugvaja ima nadaleko poznatu karnevalsku svečanost. Tako da, ako se ovdje zateknete krajem siječnja ili početkom veljače, neka vas ne začudi zvuk bubnjeva s gradskih ulica. U slučaju da grad posjetite u neko drugo vrijeme, znajte da se ovdje nalazi i Muzej karnevala, pa možete zaviriti u njega.

Quebec City

Ovdje je u karnevalsko doba grad posebno uređen i okićen, a najviše se slave zimski sportovi! Grad je pun klizališta, svuda okolo ledene su skulpture, ali i razni show programi koji uključuju skijanje, hokej, pse koji vuku saonice. Sve u svemu, ponešto drugačiji karneval.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close