Lifestyle

10 svjetskih činjenica koje će vam izmamiti osmijeh

Obaveze, brige i problemi dio su naše svakodnevnice i pokušavamo ih riješiti kako najbolje znamo. Upravo zbog toga puno puta nismo niti svjesni koliko nam je malo potrebno da se razveselimo ili barem nabacimo kratki, tek primjetan osmijeh na lice. Kako bi vas barem na kratko oraspoložili sakupili smo 10 svjetskih činjenica koje će vam izmamiti osmijeh


1. Mužjak i ženka pingvina ostaju zajedno tijekom cijelog života, a kako bi postala njegova družica mužjak je ‘zaprosi’ odabranim kamenčićem.

2. Jedan 6 godina star dječak iz Amerike se prijavio za posao u željezničkom muzeju. Privremeno su ga zaposlili kao voditelja zabavnog sektora.

3. Svake godine na svijetu izraste stotine stabala zbog toga što su vjeverice zaboravile gdje su sakrile i zakopale sakupljene plodove.

4. Krave imaju najbolje prijateljice i s njima provode najviše vremena.

5. U Japanu postoji otok Okunoshima koji je proglašen jednim od najslađih na svijetu. Naime, otok prepun patuljastih zečića.

6. Slijepi ljudi se smiju iako nikada prije nisu vidjeli i doživjeli kako osmijeh izgleda.

7. Glumci Wayne Allwine i Russi Taylor,koji su dali originalan glas Disneyjevim likovima Mickeyju i Minnie Mouse, u pravom su životu muž i žena.

8. Na Bahamima postoji nenaseljeni otočić pod nazivom Pig Beach na kojem se pjegavi praščići po cijele dane kupaju i izležavaju na plaži.

9. Dok spavaju u vodi, vidre se drže za ruke kako ne bi otplutale i izdvojile se iz grupe. Isto tako, vidre poljupcima iskazuju nježnost i prisnost.

10. Štakori i miševi su jedne od najškakljivijih životinja na svijetu.


 

Tekst: zadovoljna.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close