Film i TVScena

10 nezaboravnih filmskih parova

Stiglo je Valentinovo, a ako niste jedan od onih koji će vlastitu škrtost pokušati opravdati otrcanom isprikom da je sve ovo samo “kapitalistički izmišljotina”, danas ćete provoditi “posebno” vrijeme s osobom koju volite.


Možda padne neki dar, odlazak na večeru ili koncert, a ako ipak odlučite dan provesti u krevetu, gledajući romantične filmove (između ostalog), podsjetit ćemo vas na nekoliko legendarnih parova s velikog platna pa vam možda to pomogne kod izbora.

10. Harry Burns & Sally Albright

Film: Kad je Harry sreo Sally (When Harry Met Sally)

Glumci: Billy Crystal & Meg Ryan

Ako nemate vremena za tri Linklaterova filma, ovo je jedan koji prilično simpatično prikazuje sve uspone i padove jedne moderne veze. Doduše, Meg Ryan je mogla zauzeti još barem pet mjesta na listi, ali odlučili smo se za najbolji rom-kom koji je snimila.

9. Rick Blaine & Ilsa Lund

Film: Casablanca

Glumci: Humphrey Bogart & Ingrid Bergman

Tiha žrtva je smrtonosno oružje na filmu, a “Casablanca” je kvintesencijalno remek djelo koje ga ima u arsenalu. I dalje je cool, i dalje se citira i dalje je referenca. To dovoljno govori o utjecaju.

8. Jesse & Celine

Filmovi: Prije svitanja, Prije sumraka, Prije ponoći

Glumci: Ethan Hawke & Julie Delpy

Neki će filmove Richarda Linklatera doživjeti kao beskonačno dugu priču, ali veza dvoje ljudi na filmu nikada nije bila uvjerljivija i stvarnija.

7. Rocky & Adrian Balboa

Filmovi: Rocky

Glumci: Sylvester Stallone & Talia Shire

Ona je tiha ženica, a on jedva govori. No, kad on onako prebijen povikne “Adrian”, a ona mu poleti u zagrljaj – to je to.

6. Clarence & Alabama Worley

Film: Prava romansa (True Romance)

Glumci: Christian Slater & Patricia Arquette

Quentina Tarantina nikad nismo doživljavali kao nekog tko nam je dao velike ljubavi na velikom platnu, ali priča Clarence i Alabama je zakon. Možda nije jedna od najvećih u povijesti kinematografije, ali je najviše cool.

5. Bella Swan & Edward Cullen

Film: Sumrak saga (Twilight)

Glumci: Kristen Stewart i Robert Pattinson

Ovo možda i jest jeziva priča o 100-godišnjaku koji zavodi maloljetnicu, ali tinejdžeri i starije žene, priču su popušili i to im ne možete oduzeti.

4. Carl & Ellie Fredricksen

Film: Nebesa (Up)

Da bi vas nečija ljubavna priča rasplakala potrebno je otprilike sat i pol, ali to što je Disney uspio u samo nekoliko minuta osiguralo im je visoko mjesto na listi.

3. Scarlett O’Hara & Rhett Butler

Film: Prohujalo s vihorom (Gone With The Wind)

Glumci: Vivien Leigh & Clark Gable

Svatko bi očekivao da će par iz filma snimljenog 1939. do 2016. ispariti iz sjećanja, ali to je daleko od istine. Štoviše, film Victora Fleming i danas se odlično drži, a “frankly my dear, I don’t give a damn” i dalje je prilično kul trenutak.

2. Han Solo & Leia Organa

Filmovi: Zvjezdani ratovi (Star Wars)

Glumci: Harrison Ford & Carrie Fisher

Iako ih mnogi možda i ne doživljavaju kao jedan od najvećih filmskih parova, nemoguće je poreći da su Han i Leia upravo to, a budući da su i dio jedne od najuspješnijih franšiza u povijesti, zaslužuju drugo mjesto.

1. Jack Dawson & Rose DeWitt Bukater

Film: Titanic

Glumci: Leonardo DiCaprio & Kate Winslet

Nekada su to možda bili Audrey i Gregory ili Vivien i Clark, ali našoj generaciji to će sigurno biti Leo i Kate. Nećemo si lagati, sviđalo vam se to ili ne, ovo je ultimativna ljubavna priča. Čak i onima koji nisu zaboravili da ga je pustila da potone iako je na vratima bilo mjesta za još jednu osobu

Pročitajte više na index.hr


Foto: Rocky facebook

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close