VijestiGrad ZagrebScena

10 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa

Poslovni tjednik Lider tradicionalno je predstavio 10 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, u sklopu 7. međunarodne konferencije Žene u biznisu koja je održana u Hrvatskom glazbenom zavodu.


Lider, u suradnji s tvrtkom Bisnode, već 13 godina objavljuje listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa prema upravljačkoj moći, odnosno ukupnim prihodima koje su kompanije kojima upravljaju ili nadziru ostvarile u prošloj godini. Tako listu 300 najmoćnijih čini 50 predsjednica uprava, 150 članica uprava te 50 predsjednica nadzornih odbora, dok je TOP 10 najmoćnijih izbor Liderove redakcije.

Naime, u izboru deset najmoćnijih žena uz upravljačku moć kriterij je i utjecaj koji najistaknutije hrvatske menadžerice imaju na poslovanje kompanija i institucija u kojima rade, ali i njihov utjecaj na ukupno gospodarstvo. Nagrade i priznanja najmoćnijima dodijelio je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović.

  1. Gordana Kovačević

predsjednica Uprave, Ericsson Nikola Tesla d.d.

  1. Ana Stojić Deban

predsjednica Uprave, Zagrebački Holding d.o.o.

  1. Tamara Perko

predsjednica Uprave, Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR)

  1. Vedrana Jelušić Kašić

direktorica hrvatskog ureda, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD)

  1. Anita Letica

predsjednica Uprave, PhilipMorris Zagreb d.o.o.

  1. Ivana Bratanić

predsjednica Uprave, EUROHERC osiguranje d.d.

  1. Lada Tedeschi Fiorio

predsjednica Nadzornog odbora, Atlantic Grupa d.d.

  1. Ružica Vađić

predsjednica Nadzornog odbora, Medika d.d.

  1. Ruža Tomić Fontana

predsjednica Uprave, Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o.

  1. Gordana Deranja

predsjednica, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP)

Sedma Liderova konferencija ‘Žene u biznisu‘ na kojoj se po 13. puta predstavio izbor deset najmoćnijih žena u biznisu u Hrvatskoj, otvorena je u četvrtak u Hrvatskom glazbenom zavodu pozdravnim riječima glavnog urednika poslovnog tjednika Lider Miodraga Šajatovića.

“Srećom ovo je godina u kojoj je većini ugodnije poslovati jer je ovo treća godina bez recesije. Mi muški ne trebamo vašu pomoć kada ide dobro, no kada zagusti onda zovemo vas”,  kazao je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović.

Ovogodišnja konferencija održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te uz partnerstvo Sjedinjenih Američkih Država. Pred okupljenim sudionicima raspravljalo se o ravnopravnosti spolova u biznisu, zastupljenosti žena na čelnim pozicijama te njihovim iskustvima i pogledima na biznis. Kao i svake godine, Lider je tijekom konferencije predstavio tradicionalnu listu 300 najmoćnijih žena Hrvatske.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close