VijestiDom

10 dječjih imena koja su povezana sa zimom i snijegom

Zima je jedno predivno godišnje doba koje često povezujemo sa snijegom, bjelinom i Božićem. To su ujedno i pojmovi koji često stoje iza inspiracije prilikom odabira dječjih imena. Zadovoljna.dnevnik.hr je izdvojila deset prekrasnih imena koja su vječno vezana sa zimom


1. Nikola

Ovo je jedno od najpopularnijih imena diljem svijeta te se često daje djeci rođenoj u prosincu. Potječe iz antičke Grčke, a znači “pobjeda ljudi”. Sveti Nikola je vjerojatno najveći razlog zašto roditelji odlučuju nadjenuti ovo ime svojem djetetu. Također, druga verzija ovog imena može biti Niko, a ženska inačica je Nikolina.

2. Noel

Prekrasna francuska riječ “noel” doslovno znači Božić, a šire značenje obuhvaća i pojam božićne pjesme. Uz ovo ime božićna sezona i duh Božića uvijek će biti prisutni – bez obzira na godišnje doba.

3. Rudolf

Ovim germanskim imenom zove se najpoznatiji “pomagač” Djeda Božićnjaka – sob Rudolf koji ima crveni nos. No, rijetko tko zna njegovo pravo značenje koje se sastoji od dvije riječi, a to su “slava” i “vuk”.

 

Više na Zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close