Zdravlje

10 afrodizijaka iz vaše kuhinje

Za prirodnim afrodizijacima ne trebate tragati po egzotičnim dućanima, dovoljno je da zavirite u vlastitu kuhinju. Tamo ćete naći sve što je potrebno.


Tajna se krije u samim namirnicama koje na prvi pogled izgledaju sasvim obično, stoga ih je potrebno znati prepoznati. Nakon što otkrijete da se vaš ljubavni žar krije u kuhinjskom ormariću, sigurni smo da navedene namirnice nećete moći ‘izbiti’ iz glave.

1. Čokolada

Čokolada je senzualna, od okusa do mirisa, ali ono što je ključno – puna je feniletilamina, iste kemije koju tijelo oslobađa tijekom seksa. Ono također potiče proizvodnju dopamina, spoja koji u ljudskom mozgu funkcionira kao neurotransmiter i prethodnik drugih procesa uključujući adrenalin. Obzirom da je čokolada s većim udijelom kakaa zdravija, predlažemo da se držite što tamnije to bolje.

2. Med

Med nastaje oprašivanjem i simbol je rađanja. Čak je i pojam medeni mjesec dobio naziv po medovini, alkoholnom piću namjenjenom sretnim mladencima. Osim toga med sadrži bor, za koji je dokazano da stimulira proizvodnju estrogena kod žena i testosterona kod muškaraca.

Više na zadovoljna.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close