Živi zid predstavio rješenje za problem Plitvičkih jezera

Tena Brnad

Živi zid je u srijedu u saborsku proceduru uputio prijedlog izmjena Prostornog plana Nacionalnog parka Plitvička jezera .

Živi zid smatra da je izmjena  Prostornog plana jedino pravo rješenje gorućeg problema Plitvičkih jezera te predlaže hitnu zabranu gradnje na područjima – Plitvice sela, Jezerca – Mukinje, Gornji Babin Potok, Donji Babin Potok te Čujića Krčevina – gdje trenutno traje ubrzana gradnja apartmanskih kompleksa, iako nije riješeno pitanje vodovoda i kanalizacije.

Živi zid je pozvao predsjednika Sabora da što prije taj prijedlog stavi na raspravu kako bi se zaustavila daljnja devastacija ovog bisera UNESCO-ove svjetske baštine.

“Ako se nastavi sadašnje stanje vrlo brzo Plitvice će nestati, a to će biti sramota ne samo Ličke županije ili Karlovačke županije gdje se Plitvice geografski nalaze, bit će to sramota ne samo cijele Hrvatske ili Europe, već cijeloga svijeta, jer znamo da su Plitvice i svjetska baština”, rekao je Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji na medije povodom izlaganja rješenja za problem Nacionalnog parka Plitvička jezera.


Foto: pixabay

Komentari

facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u