Predstavljena aplikacija Abi kojom se građani mogu obratiti liječnicima

Tena Brnad

U Zagrebu je predstavljena aplikacija Abi, nova platforma na hrvatskom tržištu, koju pokreće umjetna inteligencija, putem koje se građani mogu obratiti liječnicima s zdravstvenim problemom koji ne zahtijeva fizički pregled, a liječnici im odgovaraju u najkraćem roku.


“Trenutačno je u Abi umreženo tridesetak liječnika iz Hrvatske koji su dosad odgovorili na više od 1500 upita. Korisnici su, pak, najčešće studenti, mladi roditelji te stariji od 50 godina”, rekla je Petra Glavina, direktorica Abi Hrvatska.

Među angažiranim liječnicima najviše je obiteljskih liječnika, ginekologa, pedijatara te liječnika interne medicine, jer je potreba za njima trenutačno najveća. Jedno od čestih pitanja je i čitanje nalaza koji korisnici mogu slikati i poslati specijalistima. Dosadašnji korisnici su u anketi ustvrdili kako im je Abi pomogao izbjeći nepotreban posjet doktoru u 70 posto slučajeva.

Abi je u Hrvatskoj ostvario suradnju s Allianz osiguranjem, pa je aplikacija dostupna u sklopu njihove usluge m-Doktor, u paketima dodatnog zdravstvenog osiguranja, te kao dopunsko pokriće uz police dopunskog zdravstvenog osiguranja.

“Trenutačna ocjena koju platformi daju naši korisnici je 4.8 od 5. Kao najveće prednosti platforme korisnici navode brz i anoniman način dobivanja pravovaljanog odgovora od pravih liječnika”, rekao je Dean Klemente Maletić, direktor zdravstvenog osiguranja Allianz Zagreb.

Do kraja ovog mjeseca korištenje platforme je besplatno, a nakon toga upiti će se naplaćivati.


Izvor: Hina | Foto: pexels

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u