Za pranje kose nije potreban šampon

Tena Brnad

 Sve jači “no poo” pokret koji zagovara prirodno pranje kose i potpuno izbjegavanje šampona je mnoge ostavio u potrazi za novim rješenjima za čistu i sjajnu kosu, piše 24sata. Ovo je sedam zamjena za šampon…


1. Soda bikarbona

Ako želite probati prirodnije sredstvo za pranje kose, probajte umiješati jednu jušnu žlicu sode bikarbone u šalicu tople vode i miješati dok se prašak u potpunosti ne otopi. Stavite smjesu sode bikarbone i vode na vlasište i dobro umasirajte te nastavite masirati niz kosu. Nakon toga treba temeljito isprati kosu.

2. Jabučni ocat

Nakon što ste dobro isprali smjesu sode bikarbone i vode s kose, isprite kosu i s jabučnim octom. Pomiješajte vodu i ocat u omjeru jedna žlica octa na jednu šalicu vode i napravite toliko smjese koliko vam treba da isperete cijelu kosu (za dugu kosu računajte oko dvije litre)

3. Sok od limuna

Ako imate ravnu kosu ili kosu sklonu peruti, probajte mješavinu soka od limuna i vode za pranje kose. Limunska kiselina će pomoći kod rješavanja problema peruti. Potrebno je istisnuti sok jednog limuna i dodati istu količinu tople vode te mješavinu umasirati na tjeme. Isčešljajte kosu sa češljem sa širokim zupcima i nakon desetak minuta isperite mješavinu s kose.

Više na 24sata


Foto: pexels

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u