VijestiZdravlje

PIK Rijeka produžit će ovaj mjesec otkup mlijeka iz Brinja i okolice

Prema najavi, PIK Rijeka koja je na području općine Brinje otkupljivala mlijeko namjeravala je od 1. studenog prestati otkup od oko 120 proizvođača.


“Nakon prošlotjednog sastanka u Brinju, koji je održan sa županom Ličko-senjske županije Darkom Milinovićem i načelnikom općine Brinje Zlatkom Fumićem, došlo je do obrata te smo dobili informaciju da će PIK Rijeka ipak nastaviti s otkupom”, izjavio je predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović.

PIK Rijeka će, kako je najavljeno Hrvatskoj poljoprivrednoj komori, produžiti otkup ovaj mjesec od svih proizvođača iz Brinja i okolice. Ostavljena je mogućnost da se u tih mjesec dana pronađe dugoročno rješenje za otkup u ovom kraju, jer nam je svima u interesu da se zaustavi propadanje proizvodnje mlijeka što je dugoročni problem hrvatskog mljekarstva, ističe Jakopović.

Vjerujem da ćemo uspjeti u pronalaženju dugoročnog rješenja, a posebno me raduje što postoje domaće mljekare koje su spremne, ako PIK Rijeka ipak obustavi otkup, preuzeti isti i pomoći malim mljekarima da opstanu na području koje je nerazvijeno, ističu u HPK.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close