Ovog vikenda djeca iz cijele Hrvatske stižu u posjet malim Vukovarcima

Tena Brnad

Nakon što je proteklog vikenda svečano otvoren jedinstven dječji advent „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ koji se ove godine održava u sklopu manifestacije „Advent u Vukovaru“, ovog su vikenda u Vukovar počeli pristizati mali gosti – djeca iz svih krajeva Hrvatske, kako bi sa svojim vršnjacima iz Vukovara podijelili radost kroz druženje u dječjim radionicama, plesu, glazbi i dječjem zajedništvu.

Grad Vukovar i Turistička zajednica grada Vukovara u suradnji s Organizatorima bez granica, uistinu su uspjeli i ponovno pripremiti zanimljiv i bogat program u kojem se najmlađim Vukovarcima sada pridružuju i prijatelji iz svih krajeva naše zemlje. Srce mi je puno kada vidim ovoliko Vukovaraca u gradu, odličnu atmosferu, osmijehe na licima malih i velikih Vukovaraca i dakako, i nas, samih organizatora. Drago mi je da su nam se u ovom adventskom zajedništvu u Vukovaru pridružile  škole, vrtići, raznolike udruge, plesne skupine, mažoretkinje, dječji zborovi, nacionalne manjine i institucije i time opravdali naš slogan SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru i Advent pun ljubavi!, rekao nam je Aleksandar Kovačević, glavni producent i idejni tvorac dječjeg adventa „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“.

A o tome da je Vukovar ovih dana uistinu središte dječjeg smijeha, radosti i veselja ponajbolje govore detalji same manifestacije koja se uspješno nastavlja.

Tako je na blagdan Sv. Nikole, u četvrtak, 6. prosinca, među okupljene mališane stigao i sam Sv. Nikola koji im je po dolasku na Trg Republike Hrvatske, u društvu  zamjenice gradonačelnika Grada Vukovara Ivane Mujkić,  podijelio slatkiše. Potom je prošetao središtem Vukovara, darujući i male i velike Vukovarsce prigodnim darovima. Uz brojne mališane i okupljene građane, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, Marijan Pavliček svečano je otvorio i adventsko klizalište, a prigodno se druženje i veselje sa Sv. Nikolom nastavilo u adventskom šatoru, gdje su prigodnu dječju predstavu izvela djeca iz  Dječjeg vrtića Vukovar 1, a potom je najmlađe oduševio i mađioničara Mentalist Dario.

U petak, 7. prosinca, u Vukovar su počela pristizati djeca kojih se do kraja dječjeg adventa manifestacije „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ očekuje i preko 1000!

Vukovarce su među prvima posjetila djeca iz Osnovne škole Kutina  i DND Kutina, te KUD-a Moslavina, njih preko stotinu. Po dolasku, djeca su sudjelovala u kreativnim radionicama s djecom iz Dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2, a malim Vukovarcima, sa svojim se aktivnostima i programom predstavila i Knjižnica i čitaonica iz Kutine, a potom kroz glazbeni program učenici XV. Gimnazije i Gimnazije Tituša Brezovačkog. Večernji program završit će velikim koncertom Tamburaškog sastava Ravnica i Viktorije Kulišić Đenke.

Uz organizacijsku podršku Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara u okviru dječjeg adventa „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“, za tople obroke mališana koji stižu u Vukovar i još veseliji ugođaj pobrinula se  Podravka d.d.

Kompletan program i sve aktivnosti predstojećeg Adventa u Vukovaru možete pratiti na: www.organizatori.hr/advent i na Facebook stranici: https://www.facebook.com/organizatoribezgranica/


Foto: PR

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u