GastroVijestiZdravljeTurizam

FOTO Pogledajte kako je bilo na 9. Danu medvjeđeg luka u Korenici!

U subotu 25. svibnja 2019. godine u Korenici se održao deveti po redu Dan medvjeđeg luka, tradicionalna gastro manifestacija u organizaciji Općine Plitvička Jezera i Turističke zajednice Općine Plitvička Jezera.


Program je započeo druženjem ispred Narodne knjižnice, gdje su organizatori pripremili bogati program koji je nudio za svakoga ponešto. Posjetitelji su imati priliku degustirati domaće specijalitete pripremljene s ovom zdravom i ukusnom biljkom, dok su se sva zainteresirana djeca mogla priključiti Likovnoj radionici koju su vodili učenici Srednje škole Plitvička Jezera s profesoricom Amalijom Čolić. Na info štandu posjetiteljima su bili na raspolaganju informativni letci o medvjeđem luku i receptima s medvjeđim lukom.

Ove godine na prigodnom sajmu svoje proizvode su izložili Pekara Nina, Obrt Plitvička štrudla, OPG Zorica Đević i OPG Furlan, dok su u kulturnom dijelu programa nastupili HKUD Korenica, SKD Prosvjeta i učenici Glazbene škole iz Korenice. Na manifestaciji su sudjelovali i Udruga žena “Nit” iz Korenice, Planinarsko društvo “Mrsinj”, Srednja škola Plitvička jezera koja je zaslužna za prezentaciju gastro ponude, Udruga djece “Mali Ličani” iz Osnovne škole u Korenici koja je predstavila svoje radove te Dječji vrtić “Slapić” iz Korenice sa svojim malim kuharima.

Osnovna zamisao gospodina Branka Sokača koji je prije 9 godina potaknuo ovu manifestaciju jest ideja da gastro ponuda u ovo doba godine može biti obogaćena s medvjeđim lukom koji se koristi u gastronomiji. Medvjeđi luk je izrazito zdrava i ljekovita biljka, ali čovjek mora biti pažljiv kod branja da ga ne bi slučajno pomiješao s nekim drugim otrovnim vrstama. Divljeg luka ima po cijeloj Hrvatskoj, a ovdje na našem području je izrazito kvalitetan jer raste u nezagađenoj prirodi, rekla je Maja Šikić iz Turističke zajednice Općine Plitvička Jezera.

Nakon uživanja u medvjeđem luku, uslijedilo je uživanje u prekrasnoj prirodi plitvičkog kraja. U drugom dijelu programa planinari i sudionici manifestacije su se uputili u već tradicionalno branje medvjeđeg luka.

Kako je sve izgledalo, pogledajte u galeriji fotografija!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close