5 stvari koje nikada ne bismo trebali guglati

Tena Brnad

Internetska pretraživanja i popularno guglanje postale su dio naše svakodnevice, što god se zapitamo – jednostavno ćemo utipkati u popularnu tražilicu, piše n1info.com


I koliko god nam to može olakšati život, nije sve tako benigno, kažu stručnjaci, prema kojima je guglanje često uzrokom dezinformacija te može negativno djelovati.
Zbog toga ovih 5 stvari nikad ne treba guglati:
1. Zdravstvene simptome
Prvo, da obratimo pozornost na ljudsko zdravlje. Postoje brojni specijalizirani portali s takvim sadržajima i s korisnim informacijama, ali i još više onih koji ne vode medicinski profesionalci, koji nisu nimalo eudcirani za to niti imaju iskustva. Stoga, doktor Google često daje pogrešne odgovore, plaši ljude i slično – ako imate bilo kakvih neduomica, zakažite sastanak kod svog liječnika.
2. Bilo što kriminalno
Ako u Google upišete nešto tipa “kako izraditi bombu” ili “kako napraviti drogu”. Ipak, vodite računa da vaša pretraživanja nisu uvijek tako privatna te bi, ako postanete sumnjivi, ovakve pretrage bile nešto čemu se lako ulazi u trag, i zbog čega biste se mogli naći u nevolji.
3. Fournier
NBA košarkaš koji igra za Orlando Magic zove se Evan Fournier, a njegov nadimak je “nemojte nikad guglati”. Za to postoji jako dobar razlog. Njegovo prezime, koje na francuskom znači “pekar”, također je naziv za jednu vrstu gangrene koja pogađa genitalije. Ako utipkate njegovo ime, najvjerovatnije ćete ugledati fotografije upravo te bolesti, koja doista izgleda grozno.
Više na n1info.com

Foto: pexels

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u