10 savjeta za razvijanje seksualne osobnosti

Jozefina Šarić

Seks je nepresušan izvor inspiracije i savjeta, čini se, nikad dosta. Ovaj put vam donosimo one pomalo nekonvencionalnije pa izaberite koji vam se najviše sviđa i unesite strast u vezu, piše 24 sata


1. Gledajte jedno drugo dok masturbirate

Oslobodite se i gledajte jedno drugo dok uživate. Dopustite si to i uključite se oboje. Zašto bi užitak bio tabu tema”,  savjetuje Keeley Rankin, seksualna terapeutkinja iz San Francisca, a prenosi HuffPost.

2. Stvorite svoj seks scenarij

“Razmislite o tome u čemu bi zaista uživali s partnerom i to pretvorite u stvarnost. Izmislite svoju priču ili filmsku scenu. Razmislite o scenariju od početka do kraja, o svakom “prljavom” detalju. Ponekad i sam razgovor o tome može pobuditi snažnu strast”, otkriva Kristin Zeising, seksualna terapeutkinja iz San Diega.

FOTO: Unsplash

3. Kontrolirajte disanje

Iako ovaj savjet nije neki revolucionaran, stručnjaci kažu da je jako učinkovit. Duboko udahnite i izdahnite nekoliko puta prije same pomisli na seks. To će vam pomoći da se opustite u situacijama kada ste psihički rastreseni ili tjeskobni. Uzdah može povećati osjećaj uzbuđenja i dovesti vas do jačeg orgazma”, kaže Chris Maxwell Rose, seksualni odgajatelj i tvorac online tečajeva pod nazivom Pleasure Mechanics (mehanika užitka).

4. Prakticirajte oralni seks bez očekivanja orgazma

“Uživajte u oralnom seksu i pokušajte različite tehnike stimuliranja partnera, uključujući dugo, polagano lizanje i nježno sisanje partnerovih dijelova genitalija. Uzmite si vremena i nemojte se usredotočiti na orgazam već na osjećaj ugode kod partnera”, to savjetuje Shannon Chavez, psihologinja i seksualna terapeutkinja iz Los Angelesa.

5. Uživajte u nakupljanju uzbuđenja

Spremnost i otvorenost na seksualno iskustvo su ključni. Poznato je da često, posebno kod žena, želja je reakcija, a ne nešto što se pojavilo spontano. Uživajte u nagomilavanju seksualne energije – ljubljenju, dodirima… Radite to često, tijelo će reagirati uzbuđenjem i žudnjom”, kaže Megan Fleming, seksualna terapeutkinja iz New Yorka.

Pročitajte više na 24 sata

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: 24 sata | Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u