Film i TVScena

Zvizdan nije ušao u uži izbor za Oscara

Film Zvizdan Dalibora Matanića nije ušao u suženi izbor kandidata za najbolji film na stranom jeziku za 88. dodjelu Oscara, objavila je Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti.

Filmovi iz devet zemalja od 80 prijavljenih ušli su u uži izbor, objavila je Akademija. Među njima će se izabrati pet koji će biti nominirani za Oscara. Ta će odluka biti objavljena u siječnju.

U uži izbor ušli su filmovi Saulov sin (redatelj Laszlo Nemes, Mađarska), Najnoviji zavjet (Jaco Van Dormael, Belgija), Zagrljaj zmije (Ciro Guerra, Kolumbija), Rat (Tobias Lindholm, Danska), Mačevalac (Klaus Haro, Finska), Mustang (Deniz Gamze Erguven, Francuska), Viva (Paddy Breathnach, Irska), Labirint laži (Giulio Ricciarelli, Njemačka) i Vuk (Nadži Abu Nouar, Jordan).

Tekst: telegram.hr

Foto: Facebook Zvizdan

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close