Film i TVScena

Zvizdan nije ušao u uži izbor za Oscara

Film Zvizdan Dalibora Matanića nije ušao u suženi izbor kandidata za najbolji film na stranom jeziku za 88. dodjelu Oscara, objavila je Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti.

Filmovi iz devet zemalja od 80 prijavljenih ušli su u uži izbor, objavila je Akademija. Među njima će se izabrati pet koji će biti nominirani za Oscara. Ta će odluka biti objavljena u siječnju.

U uži izbor ušli su filmovi Saulov sin (redatelj Laszlo Nemes, Mađarska), Najnoviji zavjet (Jaco Van Dormael, Belgija), Zagrljaj zmije (Ciro Guerra, Kolumbija), Rat (Tobias Lindholm, Danska), Mačevalac (Klaus Haro, Finska), Mustang (Deniz Gamze Erguven, Francuska), Viva (Paddy Breathnach, Irska), Labirint laži (Giulio Ricciarelli, Njemačka) i Vuk (Nadži Abu Nouar, Jordan).

Tekst: telegram.hr

Foto: Facebook Zvizdan

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close